Сарајево на отварању ЕЈОФА још једном показало да је тијесно

11.02.2019 Актуелно

 

Цвијановићева је, коментаришући синоћно звиждање предсједавајућем Предсједништва БиХ Милораду Додику током обраћања на отварању ЕЈОФ-а у Сарајеву, истакла да је Додик свој посао одрадио онако како то раде озбиљни државници, неометен оним што се тамо дешавало.

„Због тога постоји отпор људи из Републике Српске према том тијесном Сарајеву, јер оно не прихвата никог другачијег и другог“, изјавила је Цвијановићева новинарима приликом радне посјете Требињу.

Она је истакла да је задовољна што је организован такав догађај гђе су мобилисане и локалне и републичке структуре да сарађују са нивоом БиХ.

„То је добар образац како се могу мобилисати све структуре да би се организовао важан догађај, без обзира на све различитости и оно што нас дијели у БиХ“, нагласила је Цвијановићева.

ЕЈОФ је највећи спортски олимпијски фестивал за младе спортисте између 14 и 18 година, који се организује сваке двије године, у виду љетног и зимског фестивала, а домаћини овогодишње манифестације су градови Источно Сарајево и Сарајево.

Млади спортисти из 46 европских земаља, њих више од 1.500, такмичиће се у осам спортова – алпско скијање, биатлон, нордијско скијање, сноубординг, умјетничко клизање, брзо клизање, хокеј и карлинг.

Архива