Позив привредницима из Србије да инвестирају у Српску

28.02.2019 Актуелно

Он је истакао да ће Влада Српске настојати да омогући што повољније услове инвеститорима и да је спремна за сваку врсту договора.

Вишковић је, послије посјете Представништву Републике Српске у Србији, рекао да је Српска спремна да мијења законска рјешења и прилагоди их инвеститорима, с циљем да омогући запошљавање и задржи становништво.

Он је нагласио да одлазак људи мора бити заустављен, те оцијенио да је улога влада Републике Српске и Србије да се боре за свако ново радно мјесто.

Премијер Српске је поручио да се не смије сједити скрштених руку, јер у супротном неће помоћи ни милионске инвестиције.

– Не бих волио да Српска и Србија сутра нема већински српски народ – рекао је он.

Вишковић је одао признање и захвалио директору Представништва Републике Српске у Србији Млађену Цицовићу на ангажовању у јачању економске сарадње Српске и Србије, те поручио да се сва представништва Српске у наредном периоду морају више окренути економским питањима и јачању привредних веза.

– Србија има значајне брендове у разним областима и ми смо више него заинтересовани да се у Републици Српској што скорије отвори неки од погона – рекао је Вишковић и додао да ће разговарати и о томе да представништва фирми Србије буду на територији Српске.

Он је напоменуо да би инвеститори из Србије могли да приватизују неко предузеће из исте или сличне бранше у Српској.

Вишковић је рекао да ће Цицовић и његови сарадници већ од понедјељка, 4. марта, почети да обилазе неке од произвођача у Србији и да им презентују погодности Српске.

ДОГОВОРЕНЕ АКТИВНОСТИ НА ЈАЧАЊУ ПРИВРЕДНЕ САРАДЊЕ

Премијер Републике Српске и министар за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Клокић данас су у Београду са директором Представништва Српске у Србији договорили активности на јачању привредне сарадње.

Клокић је, након састанка, рекао да су договорене активности које Представништво у Београду треба да реализује у наредном периоду.

– Надам се да ћемо сљедеће године говорити о успјесима. Представништво Републике Српске у Србији је једно од најактивнијих и много је допринијело јачој сарадњи Српске и Србије – нагласио је Клокић.

Цицовић је најавио и низ активности на јачању економске моћи Републике Српске и подстицању инвестиција из Србије у Српску.

– У наредном периоду посветићемо више пажње јачању привредне сарадње Српске и Србије – рекао је Цицовић.

Он је истакао да ће Представништво Српске у Србији бити ангажовано и на подстицању извоза из Републике Српске.

– Покушаћемо да у наредном периоду у Српску из Србије доведемо бар једну инвестицију. Радићемо и на малим пројектима, који запошљавају и пет радника – рекао је Цицовић.

Архива