Без несебичног жртвовања српских бораца не би било ни Републике Српске

14.02.2019 Актуелно

„Посебну захвалност исказујем онима који су своје животе уградили у Републику Српску. Нека им је вјечна слава и хвала, а наша дужност је да чувамо тековине одбрамбено-отаџбинског рата и да његујемо сјећања не борце који су нам донијели слободу, мир и Републику Српску као гарант нашег опстанка“, истакао је Додик у честитки.

Додик је нагласио да српским борцима дугујемо вјечно поштовање и захвалност, јер су многи од њих за најузвишенији идеал, слободу отаџбине и потомака, дали највредније што су имали – живот.

„Наша је дужност и обавеза да се чувају тековине одбрамбено-отаџбинског рата и његују сјећање на жртву палих бораца коју су поднијели вођени часним и племенитим циљевима“, истакао је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ нагласио је да уз најбоље жеље честита празник свим српским борцима уз поруку да се никада не смије заборавити њихова херојска борба.

У Републици Српској данас се обиљежава Дан бораца Републике Српске.

У одбрамбено-отаџбинском рату од 1992. до 1995. године био је ангажован 215.671 припадник Војске Републике Српске, а њих 23.184 положила су животе за Српску.

Архива