Прича о руском утицају измишљотина Енглеске и неких западних центара моћи

06.01.2019 Актуелно
Додик је истакао да се овдје убацује озбиљан новац из Британије, Америке, да се врши утицај, али да нико о томе не говори.

– Када би причали о њиховом утицају, њиховим присуствима, њиховим новцима, могли би да видимо ко овдје има утицај – рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је додао да овдје нема ниједне руске телевизије, али да се виде неке друге.

– То није спорно, само говорим колики је неки спин, а у народу се каже лаж, посијан – нагласио је Додик.

Он је истакао и да је највећа штеточина свих времена и читаве историје ових простора био некадашњи високи представник Педи Ешдаун који је био продукт британске политике на овим просторима.

Додик је навео да разумије да је Британија веома огорчена на Русију што се тиче ових простора зато што је спријечила да у Савјету безбједности УН прође британска резолуција како су Срби геноцидан народ прошлог вијека, а нису Нијемци или неки други.

Он је напоменуо да су и они сами геноцидно друштво свих вијекова уназад, јер је познато шта су све радили, али се њима ништа не смије рећи.

– Овдје Срби немају ниједног мјеста гдје могу да кажу да су Британци урадили нешто добро за нас – нагласио је Додик и додао да и данас окупљају оне који су негативни према Србима.

Према његовим ријечима, Руси који су ту само да би помогли Републици Српској и српском народу одједном су постали негативци.

Он је подсјетио да је замолио предсједника Русије Владимира Путина да ријеши питање Рафинерије нафте Брод, коју нико није хтио, те да су направили аранжман да се плати 124 милиона евра, а да све обавезе према радницима и добављачима исплате Руси.

Додик је напоменуо да су Американци „притисли“ владу Пере Букјеловића да прода Рафинерију за један долар, а да држава преузме све дугове које је имала.

Он сматра да је изградња руско-српског православног центра закашњели одраз љубави коју српски народ има према Русима и Русији, као и да је та идеја стара стотину година, али да њему реализацију нису дозволиле комунистичке власти.

Архива