Додик: Злоупотријебили одобрени протест па побјегли да не сносе посљедице

03.01.2019 Актуелно
 
„Неки од њих су организовали тајне састанке, за које смо тек сазнали од њихових учесника, на којима су планирали како да се заузму институције Републике Српске и да, по њиховој терминологији, изврше државни удар и покушају да преузму власт“, рекао је Додик за „Ало“. 
 
Према Додиковим ријечима, они су након 30. децембра били суочени с одлучним одговором државних институција које нису дозволиле да то прође без реакција, па су побјегли, као што је и Давор Драгичевић, што показује да он бјежи од сазнања да је прекршио закон. 
 
Додик је нагласио да је упркос томе ситуација у Бањалуци мирна и стабилна. 
 
Он је указао да је због наведених дешавања Бањалука претрпјела огромну штету, јер се много појединаца, угоститеља, таксиста, удружења припремало за Нову годину и у то уложило много напора. 
 
„Бањалука је регионално препознато мјесто за добру забаву у вријеме празника, али све је то срушено, онемогућени су концерти великих пјевача наше музичке сцене, упропашћена је ђечија Нова година. Због свега су сада на себе навукли гнијев грађана Бањалуке. Једно је истина и правда и нема ко то не подржава, али случај `Давида Драгичевића` једино могу да ријеше органи тужилаштва и суда и нико други. Не може улица да узима правду у своје руке, на шта би то личило?“, рекао је Додик. 
 
Додик сматра да је тужилаштво главни кривац нечињења и стварања лажне представе у случају „Давида Драгичевића“. 
 
„Мислим да се тужилаштво само заплело у своје процедуре, подигло налог за истрагу поводом наводног убиства. Међутим, нису могли то да докажу, а сада се не могу ни повући нити ићи даље, јер нема доказа за даље. Kада би се повукли, било би да је претходна одлука била мотивисана под притиском улице. Тужилаштво на све треба да да одговоре, а не неко од нас из политике“, закључио је Додик. 

Архива