Додик: Српска је све више држава

09.01.2019 Актуелно

 

„Зато је Република важна и зато ћемо наставити да је славимо. Нисмо жељели никоме послати неку ружну поруку, са свих свечаности послате су поруке љубави и позив на мир и сарадњу. Нико овђе није покушао послати поруку мржње“, поручио је Додик након свечане академије у Бањалуци поводом Дана Републике.

Према његовим ријечима, данас је Република Српска послала поруке слободе, мира, љубави, суживата свих који овђе желе да живе.

Додик је рекао новинарима да је 27. рођендан Републике Српске обиљежен на понос свих грађана Републике која заслужује да буде прослављена јер су у њено стварање уложени љубав и воља српског народа.

„Без обзира на чињеницу да је у првим годинама њеног стварања овђе био оружани рат у коме је било страдања на свим странама, Република Српска је свих ових година свог постојања показала да у миру може да се развија, да буде срећна и поносна, да буде мјесто за живот људи свих вјера“, поручио је Додик.

Он је истакао да је поносан на Републику Српску у којој нема ексцеса мотивисаних етничком припадношћу и радостан што је Српска уложила озбиљан напор да је у претходним годинама не униште стране, бјелосвјетске идеологије које су сматрале да државе треба да се укидају, а не стварају.

Одговарајући на питање да ли је прочитао писмо америчког државног секретара Мајкла Помпеа у којем он позива Предсједништво БиХ да усвоји Национални годишњи план који се тиче Акционог плана за чланство у НАТО /МАП/, Додик је рекао да данас слави Дан Републике, те да нема писма, књиге или позоришта које би га могло скренути са тих славских дана.

Архива