Цвијановић: Српска политички стабилнија и економски снажнија

08.01.2019 Актуелно
Изјавила је ово у традиционалном интервју предсједница Републике Српске нашој медијској кући поводом Дана Републике, Жељка Цвијановић.
 
Цвијановићева је најавила да ће се институције Српске у овој години усредсредити на повећање животног стандарда грађана.
 
Предсједница Цвијановић истиче да је Српска, упркос непрестаним покушајима злонамјерника да буде приказана као подручје паравојних формација или економског суноврата, остварила напредак.
 
Између осталог, повећала је пензије, увела исплате за незапослене породиље, изградила или реновирала бројне школе и вртиће…
 
– Многи пројекти су реализовани у претходном периоду, од путева и аутопутева. Нове болнице су изграђене по регионалном принципу, тако да данас у свакој регији имате или новоизграђену или реновирану болницу, рекла је Жељка Цвијановић, предсједница Републике Српске.
 
Напредак је, истиче Цвијановићева, остварен у амбијенту двоструких правила међународне заједнице на штету Републике Српске.
 
Стабилност је, каже, очувана и након политизације трагедије породице Драгичевић из Бањалуке и својесврсне негације резултата избора.
 
– Погледате неке друге државе у окружењу и видите на који начин су смјењиване власти, на који начин су прављени немири, на који начин се улазило или покушало ући у Скупштину. Онда из тога није тешко извући закључак, изјавила је предсједница Републике Српске.
 
Цвијановићева истиче да су грађани више него икад свјесни важности очувања Републике Српске. Додаје да је Српска једини функционалан дио Босне и Херцеговине и да је отпорна на било какве потресе унутар БиХ и региона.
 
– Кад би сутра дошло до колапса система у оквиру БиХ, гарантујем да је Република Српска та која аспсолутно може да функционише и у року 24 часа или 48 часова успостави комплетан функционалан систем као да се ништа није десило у окружењу, закључила је Цвијановићева.
 
Српска ће, каже предсједница Цвијановић, наставити да јача институције, анализира промијењену снагу међународних фактора и ствара амбијент јаче економије и тиме већег животног стандарда.

Архива