Цвијановић: Cрпска има само бољу перспективу

09.01.2019 Актуелно

„У социјалној сфери је много тога урађено, а политичка стабилност је претпоставка за наше даље јачање и пут и зато сам и задовољна као предсједник Републике што све институције обављају свој посао, што су нам институције јаке, јер без јаких институција нема ни извршавања обавеза према нашим грађанима“, истакла је Цвијановићева.

Она је након свечане академије поводом Дана Републике новинарима у Бањалуци рекла да су институције Српске биле мета разних напада у настојању да се омаловаже и да се умањи њихов потенцијал и капацитет.

Цвијановићева је оцијенила да је Српска данас успјешно обиљежила Дан Републике низом догађаја, манифестација, окупљена око својих интереса.

Она је нагласила да је и данас показано и заједништво и солидарност и једиство народа.

„Под слоганом `Поносна и вјечна` послали смо поруку да је Република Српска отворено друштво које жели са свима који је поштују, без обзира на вјеру и нацију, да гради будућност. Превалили смо велики пут и знам да је пред Републиком много изазова због чега је важно да останемо окупљени око институција и да разумијемо да Републику чува снага народа и снажне институције“, додала је Цвијановићева.

Архива