Додик: Да ли смо Саливен и ја били на истом састанку!?

17.12.2018 Актуелно
 
„Приликом данашњег разговара Саливена с члановима Предсједништва БиХ није било ријечи о било каквим позивима на сецесију или о успостављању трећег ентитета нити о још о многим стварима које је Саливен помињао на конференцији за новинаре у Сарајеву. Сада се питам да ли смо он и ја данас били на истом састанку“, рекао је Додик Срни упитан да прокоментарише Саливенову изјаву да је циљ његове посјете БиХ био да политичким лидерима и грађанима пренесе опредијељеност САД за заштиту суверенитета и територијалног интегритета БиХ у складу са Дејтонским мировним споразумом, те да нагласи да се позиви на сецесију или успостављање трећег ентитета нарушавају дух и слово Дејтона. 
 
Додик је нагласио да је Саливен на данашњем састанку са члановима Предсједништва БиХ могао јасно да чује, између осталог, да у БиХ не постоји консензус за улазак БиХ у НАТО, те да је Народна супштина Републике Српске донијела Резолуцију о војној неутралности. 
 
Додик је истакао да је занимљиво да то Саливен није помињао на конференцији за новинаре. 
 
„А ако је неко инсистирао на поштивању Дејтонског споразума и то слова тог споразума, а не духа, онда сам то засигурно ја. То сам радио све вријеме и као предсједник Републике Српске и радићу даље, посебно сада као предсједавајући Предсједништва БиХ“, поручио је Додик. 

Архива