Бошњачке странке блокирају именовање предсједавајућег Савјета министара

21.12.2018 Актуелно
Додик је рекао да бошњачки политичари игноришу и Устав и закон и препоруке с највиших европских адреса о неопходности што бржег формирања власти. 
 
„Прије само мјесец дана у Федерацији БиХ била је хистерија у вези са неопходношћу поштовања Закона о застави који ја, узгред буди речено, нисам био прекршио. Питам се шта се десило у међувремену, па да законољупци заћуте, односно учине све да Савјет министара не буде формиран, иако је формиран колегијум Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ“, нагласио је Додик. 
 
Он је упитао да ли неко жели да продужи политичку употребну вриједност министара из Савеза за промјене за реализацију циљева на које СНСД никада не би пристао или је у питању унутарбошњачки политички обрачун, или и једно и друго. 
 
„Јасно је по ко зна који пут да су заједничке институције талац неријешених односа у ФБиХ“, рекао је Додик. 
 
Упитан да прокоментарише критеријуме за успостављање власти на нивоу БиХ које су представили Социјалдемократска партија БиХ, Наша странка и Демократски фронт, Додик је рекао да има утисак да је та платформа конципирана на начин да договор не буде постигнут. 
 
„Kолико сам успио да видим, та платформа личи на скуп страначких жеља којих смо се нагледати посљедњих година“, истакао је Додик. 
 
Ове странке, које се представљају као БХ блок, предложиле су, између осталог, да буду формирана нова министарства у Савјету министара попут министарства за европске интеграције и министарства образовања, културе и спорта. 

Архива