Смијенити оне који су се огријешили о Српску

21.11.2018 Актуелно

Дан након што је најавио да ће предузети мјере за смјену кадрова у Сарајеву, предсједавајући Предсједништва позвао их је на моралну одговорност.

– Ја их све позивам да поднесу оставке. Неки од њих можда могу да остану. То ћемо да видимо. Они који то не учине, наћи ћемо начина да их склонимо са дужности. Не желим да проводим никакву силу, али мислим да је то пристојно, пошто је побиједила ова политика коју је народ дао – рекао је Додик

За оне који се у протекле четири године нису огријешили о Српску, можда и буде мјеста, каже Додик. Категоричан је – мјеста нема за оне који су је скрнавили.

– Рецимо, ови из обавјештајне службе, то мора све да иде тамо. Они који су дозволили да се прати државно руководство Србије и да се прати руководство Републике Српске, кроз оперативне налоге те службе и да ништа не учине, а дошли су на мандату и подршци српског народа и Републике Српске, не могу да остану тамо – навео је Додик.

Дошло је вријеме да се разјасне улоге кадрова Савеза за промјене у претходном периоду, који су, према ријечима Сташе Кошарца (СНСД), били у функцији потреба странака из ФБиХ. Осим што су игнорисали институције Српске, они су, истиче Кошарац, ушли у матрицу оспоравања Републике, стављајући је у подређен положај.

– Постоји потреба и за смјеном директора и замјеника директора агенција на нивоу БиХ. Један дио их је још у мандату, па ће се тражити рјешење да би престали да својим дјеловањем Српској наносе финансијску и политичку штету – рекао је Сташа Кошарац, шеф Клуба посланика СНСД у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ.

Извјесно је да ће о неким кадровима одлучивати будући Савјет министара, а о некима Парламентарна скупштина, зависно од тога ко их је именовао. Осим, ако не поднесу оставку.

Архива