Pазмјена искустава са Ирском била би значајна за програме економског развоја

15.11.2018 Актуелно

Цвијановићева сматра да остварени позитивни економски показатељи у Српској представљају добру основу за буџетску стабилност и привредни раст у наредном периоду. 

На састанку у Бањалуци Цвијановићева и Гајран размијенили су мишљења о актуелним економским и политичким темама, са освртом на процес европских интеграција и могућности за успостављање ближих веза између Републике Српске и Ирске, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе с јавношћу. 

Саговорници су разговарали о могућностима за унапређење сарадње у области привреде, туризма и културе, а заједнички је оцијењено да сарадња међународног аеродрома Бањалука и ирске компаније „Рајанер“ представља значајан корак у том правцу. 

Цвијановићева је изразила увјерење да ће сарадња са „Рајанером“ бити додатно унапријеђена у наредном периоду, те да ће успостављене транспортне везе донијети бенефите за грађане и пословну заједницу. 

Гајран је Цвијановићевој честитао успјех на протеклим општим изборима, а на састанку је разговарано и о другим економским и политичким темама у Републици Српској, БиХ и ЕУ.

 

Архива