Извршни комитет СНСД-а: Вишковић мандатар

13.11.2018 Актуелно

Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић рекао је на конференцији за новинаре да је Извршни комитет на данашњој сједници разматрао изборни резултат СНСД-а, те да је оцијењено да је ова странка веома задовољна и да су испуњени сви зацртани циљеви. 

„Остајемо убједљиво најјача странка у Републици Српској, али и БиХ“, рекао је Ковачевић након сједнице Извршног комитета СНСД-а. 

Он је нагласио да ће брзим формирањем Владе бити доказана стабилност Српске у институционалном и сваком другом смислу. 

Ковачевић је рекао новинарима у Палати Републике да је Вишковић доктор наука и универзитетски професор који је био шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Српске. 

„Комитет је донио смјернице за разговоре са коалиционим партнерима и вјерујемо да ће дио скупштинске већине у наредном мандату бити ДНС, СП, Уједињена Српска, НДП и група Обрена Петровића из Добоја. Данас крећемо у разговоре са коалиционим партнерима и вјерујемо да ће Српска веома брзо добити нову Владу чиме ће бити доказана стабилност Српске у институционалном и сваком другом смислу“, поручио је Ковачевић. 

Он је оцијенио да је СНСД изузетно задовољан резултатима на протеклим изборима и да су испуњени сви зацртани циљеви, јер је остварена побједа на свим нивоима – за српског члана Предсједништва БиХ и предсједника Републике Српске, а освојено је и највише мандата за Народну скупштину Српске и Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ. 

„Остајемо убједљиво највећа политичка партија у Српској која ће у овом мандату бити још снажнија него раније. СНСД је и најјача партија из Српске на нивоу БиХ, а слободно можемо рећи и у БиХ“, рекао је Ковачевић. 

Он је додао да ће, послије брзог процеса формирања власти на нивоима Српске и БиХ, СНСД детаљно анализирати изборни резултат у локалним страначким одборима. 

Сједници Извршног комитета СНСД-а у Палати Републике су присуствовали лидер СНСД-а Милорад Додик, потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић, генерални секретар Лука Петровић и остало руководство партије. 

 

Архива