Додик: Неиспуњени сан јединство српског народа у цјелини

25.11.2018 Актуелно
 
Додик је подсјетио да је прије стотину година 18 општина из Kрајине и тридесетак општина низ Дрину тражило да буду присаједињени са Србијом, што није прихваћено. 
 
„Због политичког оквира који је касније створио Југославију, очигледно је да смо жртвовани мада наша жеља, и то морају сви да знају, остаје вјечито неиспуњени сан о јединству српског народа у цјелини“, рекао је Додик новинарима у Новом Саду, гђе присуствује обиљежавању 100 година од присаједињења Војводине Kраљевини Југославији. 
 
Он је напоменуо да је српски народ, који је неколико вијекова био под турском владавином, а касније под аустроугарском окупацијом, уништен у Првом свјетском рату. 
 
„Значајно девастиран не само материјално него и људски потенцијал доживио је прије сто година да се Војводина присаједини Србији и на тај начин су направили један државотворни оквир и нова Србија је показала своју способност да преживи тешка времена“, рекао је Додик. 
 
Додик је рекао да овај велики дан за Србију, Војводину, показује на који начин се треба односити према државним националним празницима. 

Архива