Додик: Кључни пројекат довођење бањске воде цјевоводом до Андрићграда и шире

10.11.2018 Актуелно

 

„Потребно је учинити све да побољшамо капацитете и понуду самог Вишеграда и да то проширимо и на бањски дио. Један од основних пројеката јесте да бањска вода путем цјевовода буде транспортована до Андрићграда и шире и да се ту граде нови садржаји“, рекао је Додик новинарима након састанка, којем је присуствовала и премијер Српске Жељка Цвијановић.

Он је рекао да га радује што је пројекат изградње Андрићграда „веома жив“.

„Сјећам се да није било ничега када смо први пут дошли на ово мјесто гдје је сада Андрићград. Све смо то урадили напорима добрих људи овдје у Вишеграду, који су помагали на републичком нивоу, те озбиљним приступом и радом који је показивао Емир Кустурица без чије се улоге овдје не би могло ништа урадити“, истакао је Додик.

Додик, који је и предсједник СНСД-а, захвалио се на успјешно проведеним изборима у овој локалној заједници и на раду који је овдје дао резултате, те изразио увјерење да ће тако бити и убудуће и да ће заједничким напорима општина и Република остварити додатне успјехе.

Предсједник Српске рекао је да је данас посјетио и општину Рудо, чији начелник Рато Рајак није желио да имплементира 250.000 КМ које је за ову локалну заједницу одобрила Влада Републике Српске.

„То не доприноси никоме. Не треба пропуштати прилике и шансе. Са нашим људима у Рудом разговараћемо шта даље радити“, истакао је Додик.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да су са предсједником Српске Милорадом Додиком и премијером Жељком Цвијановић разговарали о новим пројектима за општину Вишеград.

„У претходном периоду смо од Владе Републике Српске и од предсједника добили одређена средства која смо усмјерили ка изградњи водовода и канализационе мреже. Наредне године почињемо са новим пројектима“, рекао је Ђуревић.

Он је захвалио у своје име и у име грађана на помоћи и подршци коју Вишеград има од Владе Републике Српске.

Ђуревић је напоменуо да су Додик и Цвијановићева да су веома драги гости у Вишеграду и додао да ће сарадња бити настављена на добробит свих грађана.

Састанку су присуствовали и шеф Клуба Срба у Вијећу народа Републике Српске Перо Петровић и одборник у Скупштини општине Вишеград Дарко Андрић.

Архива