Чубриловић остаје предсједник Народне скупштине, биће још смјена

07.11.2018 Актуелно

 

Одговарајући на питање новинара ко ће од актуелних министара из СНСД-а остати у саставу нове Владе Српске, Додик је рекао да сада разговарају о томе ко улази у скупштинску већину. 

„Актуелни сазив Народне скупштине има задатак да уведе у мандат предсједника Републике, а ја ћу пред њим положити заклетву. Он има задатак и да изабере комисије, као што је комисија за избор и именовање, да бисмо могли да отпочнемо рад. Тада ће бити створени услови да Жељка Цвијановић на основу нашег приједлога предложи Радована Вишковића за мандатара, а онда ћемо разговарати и желимо да уважимо и његов став о томе“, истакао је Додик. 

Он је рекао да су многи људи добро радили, а да неки нису добро обављали свој посао. 

„Неки су ту дуго и можда због тога морамо да мало промијенимо политички амбијент, али у сваком случају желимо да имамо Владу која ће бити експедитивна и Влада континуитета, јер СНСД чини њену већину и у њу ће ући многе групације. То су СНСД, ДНС, СП, Уједињена Српска, група Обрена Петровића, а биће још неких“, нагласио је Додик. 

Одговарајући на питање да ли је могуће очекивати нове смјене звучних имена у власти и јавном сектору, Додик је рекао да се тај процес односи на двије групе људи. 

„Једна су они који нису заслужили да остану на тим позицијама, а други за које мислимо да нису довољно учинили могу да дођу на дневни ред наредних дана. Биће промјена у `Електропривреди Републике Српске`. Концепција Владе биће да уведе један број нових људи у структуре како бисмо добили нову енергију за рјешавање проблема“, навео је Додик. 

Према његовим ријечима, смјене нису саме себи циљ. 

„Ми нисмо хтјели више да трпимо да нам директор `Жељезница` стално сервира штрајкове. Било је непотребно да сада буде урађен нови обрачун плата и требало је препустити новој структури да она одлучује о томе, а не да се на тај начин ставља прст у око радницима, прије свега, борцима. Ми смо путем Владиних структура затражили да то буде ријешено, а пошто то није учињено директор је морао да иде“, истакао је Додик. 

Према његовим ријечима, сви они који не буду спроводили Владине политике и одлуке, без обзира у којој политичкој партији били, биће удаљени са тих мјеста.

Архива