Отварањем нове болнице ријешен велики инфраструктурни проблем

05.10.2018 Актуелно

 

„Желим вам да што дуже из даљине гледате овај објекат“, поручио је Додик у обраћању на свечаној церемонији отварања Болнице „Србија“.

Напомињући да је на овом подручју било много отворених инфраструктурних проблема, Додик је истакао да је рађено на томе да буде ријешено питање путног правца од Лукавице према Јахорини, као и да стара дионица неизграђеног дијела буде реконструисана, за шта су изабрани извођачи.

Он је подсјетио да је Влада уложила у Јахорину више од 50 милиона КМ, знајући да је то важан привредни капацитет овог региона.

„Иза нас стоји најуспјешније сезона Јавног предузећа `Јахорина` икада у његовој историји“, напоменуо је Додик.

Према његовим ријечима, уз огромну помоћ Србије и предсједника Александра Вучића, данас се завршавају позориште у овом граду, трг, нови објекти на Палама, али и многи пројекти широм Републике Српске.

Он је напоменуо да је Вучић без оклијевања помогао и да му је жао што не присуствује данашњој церемонији.

„Ријеч је о човјеку који несебично воли Републику Српску и српски народ, а посебно овај крај“, навео је предсједник Српске.

Додик је истакао да „локални анимозитети морају да престану пред моћи овог објекта“.

„Болница је за све људе којима је потребна помоћ, овај објекат је за све генерације које долазе“, поручио је Додик.

Он је захвалио и бившем директору болнице Славку Ждралу који је у немогућим условима одржао функционисање ове здравствене установе.

„Када сам прије десет година долазио, направили смо приоритете и све послове које смо ставили на дневни ред смо завршили. Са овом болницом завршили смо прву фазу, а сада са одговорним људима морамо да видимо како даље“, рекао је Додик.

Предсједник Српске је поручио да ово није крај, већ само завршетак једне етапе, истакавши да ускоро почиње градња болничког објекта у Добоју, чиме ће бити завршена комплетна изградња и реконструкција цијелог болничког сектора.

„У те пројекте улаже се неколико стотина милиона марака“, истакао је Додик.

Додик је истакао да Република Српска данас има најбољи уређен и сређен болнички сектор.

„Бити данас овдје за мене је понос и рећи ћу – идемо даље. Република је наш завјет“, поручио је Додик.

Предсједник Српске је истакао да су Срби са овог подручја најстрадалнији дио српског народа, народа који је јунаштвом очувао темеље изградње Републике Српске и који је процентуално дао највише људи за слободу.

„Слобода је светост у српском народу, али смо научили да немамо слободу ако немамо државу. Јака Република Српске је у свему, па и у овој болници и свему што смо градили“, поручио је Додик.

Он је додао да је Србија наша домовина и отаџбина.

„То нико не може да промијени, ни ароганција многих странаца који нису успјели да промијене наше увјерење, осим у смјеру да још више волимо Србију“, нагласио је предсједник Републике Српске.

Додик је пренио залагање Вучића да ће Србија да брани свој народ и да Срби никада неће доживјети нешто слично као што је акција „Олуја“ у Хрватској.

„Ми овдје треба да градимо мир. Само у миру можемо да градимо болнице. Да није мира, данас би градили фабрике оружја. И Србија и наши пријатељи из Руске Федерације, гаранција су нашег мира и стабилности“, поручио је Додик.

Он је напоменуо да је Република Српска идеја из 1992. године о одбрани слободе.

„Она и данас живи са нашом несмањеном жељом да слободу и даље очувамо. Само слободна Српска. У томе смо ми непрекидна нит и повезница. И Србија је ту и њој и њеном предсједнику смо захвални“, рекао је предсједник Републике Српске.

Архива