Петровић: Очекујемо најубједљивију побједу до сада

05.10.2018 Актуелно

 

Петровић је истакао да из дана у дан расте подршка грађана СНСД-у, као и кандидатима ове странке за предсједника Републике Српске и српског члана Предсједништва БиХ – Жељку Цвијановић и Милорада Додика.

„И наши коалициони партнери – ДНС, СП, Уједињена Српска, вјерују да овај двојац треба да настави стабилизацију политике Српске, учвршћивање односа са Србијом и Русијом у којим имамо својеврсна леђа“, навео је Петровић, који је и носилац изборне листе СНСД-а за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице девет.

Он је за „Радио Требиње“ рекао да у овој изборној јединици очекује три посланичка мјеста у Народној скупштини Српске, као и да није нереално да СНСД освоји и четврти мандат, што зависи, између осталог, од излазности и броја гласова који освоје мање странке.

„У интересу СНДС-а је да буде што већа излазност. Позивам људе да изађу и подрже наше кандидате који ће наставити са озбиљним радом, јер ми у Требињу и широм Српске радимо озбиљно, али то не бисмо успјели да немамо подршку наших нових Требињаца Милорад Додика и Жељке Цвијановић“, поручио је Петровић.

Петровић је истакао да су у Требињу пројекти замијенили свађе, гдје се свакодневно расписују нови тендери чији је резултат нова канализациона и водоводна мрежа, асфалтиране улице, реконструкција Старог града, Херцеговачка кућа, Градски парк, ЛЕД расвјета.

„Нешто што је најважније што смо херцеговачком мудрошћу изњедрили јесте пројекат православно-вјерског центра у Мркоњићима, гдје ће се бити важна тачка на Балкану за окупљање народа свих нација и конфесија, чиме ћемо вратити живот у Мркоњиће и Попово поље и оживјети дух Светог Василија у правом смислу те ријечи“, навео је Петровић.

Он је истакао да опозиција у Републици Српској није хтјела да разговара са предсједником Додиком о важним питањима, већ да су имали само ружне повике на патријарха Српске православне цркве /СПЦ/ и стварали сами себи нервозу јер је предсједник Србије Александар Вучић рекао да има аргументе ко шта ради по БиХ и ко сарађује са појединим представницима лобија из иностранства.

Према његовим ријечима, Додик и Цвијановићева иду ка томе да учвршћују односе са Русијом, Србијом и са другим пријатељским земљама, те са СПЦ и народом Републике Српске доносећи различите програме и покрећући важне пројекте.

„Грађани су ти који треба да саберу два и два и да виде наш резултат и оних других власти прије нас и да својом руком заокруже и да никога не питају за кога ће да гласају. Најбоље је када човјек сам одлучи шта је најбоље за њега, његову будућност и дјецу овог града“, навео је Петровић.

Говорећи о заједничкој српској листи у Федерацији БиХ /ФБиХ/, он је навео да њу чини више политичких партија, те да очекују делегате у Представничком дому ФБиХ, те представнике Срба у минимално шест кантона.

„Људи у ФБиХ сада имају могућност избора. Најважније је јединство с циљем окупљања Срба око једне листе. И ово је мој позив Србима у ФБиХ да изађу на изборе и дају снагу опстанку српског народа у тим крајевима. Убијеђен сам да тамо гдје нас нестане – тешко ћемо се вратити“, рекао је Петровић.

Он је додао да Град Требиње помаже Србе у Федерацији БиХ, у Равном и Иваници, и да ће тако бити и у наредном периоду.

Коментаришући ток изборне кампање у Изборној јединици девет, Петровић је истакао да је она у Требињу протекла у најбољем реду и да никада до сада није била културнија, јер није било уништавања плаката и билборда, тешких ријечи, паљења возила и свађа, као што је то било у ранијем периоду.

Он је оцијенио да је СНСД учинио много на препознавању и рјешавању проблема, а да су од људи који су представљали Српску у Сарајеву имали само блокаде, те навео примјер блокаде средства за реконструкцију пута Требиње-Љубиње и проширење пута Љубиње-Столац.

„Али сигуран сам да ћемо већ на прољеће одблокирати средства и да ће `Путеви Српске` то урадити“, навео је Петровић.

Он је указао да је одређених ексцеса било у Гацку, али да је, све у свему, кампања била у духу демократије и парламентаризма.

„Ми смо у Требињу и широм Српске лако представљали програме јер знамо да је урађено 110 километара ауто-пута, клинички центри у Источном Сарајеву и Бањалуци, уведен борачки додаци, трећа вантјелесна оплодња, обезбијеђени бесплатни уџбеници за ученике првог и другог разреда и за вишечлане породице, те повећане плате и пензије“, рекао је Петровић.

Он је додао да је из ових разлога убијеђен да ће грађани указати повјерење СНСД-у и његовим кандидатима за појединачне функције, јер људи препознају рад.

„Кроз рад се препознаје човјек или нечовјек“, закључио је Петровић.

Архива