Лавров честитао Додику и Цвијановићевој

10.10.2018 Актуелно

Лавров је Додика замолио да честитке пренесе и побједници избора за предсједника Републике Жељки Цвијановић, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

Руски министар је пожелио што скорије формирање скупштинске већине и именовање Владе Републике Српске, те изразио очекивања да ће Предсједништво БиХ радити на легалан начин, да ће радити уз чврсто поштовање Дејтонског споразума, поштујући права ентитета и три народа у БиХ.

Додик је захвалио на честикама предсједника Русије и руског шефа дипломатије, истичући да ће се као српски члан Предсједништва залагати за слово Дејтона и поштовање Устава, онако како пише у тим документима, без намјере да проводи било какву политику духа Дејтона.

Лавров је рекао да ће Русија подржавати такву политику предсједника Додика и њега лично.

Руски министар иностраних послова замолио је предсједника Српске да пренесе саучешће породици погинулог радника Рафинерије у Броду, пожеливши повријеђеним радницима брз опоравак.

Лавров је рекао да је упознат да се води истрага о узроцима несреће и да очекује да ће се брзо сазнати како је дошло до ње.

Додик је информисао руског министра да је данас обишао повријеђене раднике, који су у болници и ван животне опасности, те да је у Броду разговарао са руководством Рафинерије нафте.

Министар иностраних послова Русије и овом приликом је захвалио на срдачном пријему који је уприличен за њега у Бањалуци.

Архива