Додик:Морин Кормак била у ЦИК-у БиХ и вршила притисак!

09.10.2018 Актуелно

Додик је истакао да је чињеница да је Кормакова била у ЦИК-у БиХ јуче или прекјуче и додао да је покушала да изврши утицај на чланове ЦИК-а.

„Разумијем њену озлојеђеност, а она је везана за чињеницу да њени ‘пулени’ нису прошли. Сада покушава нешто да учини како би испроблематизовала ту ствар. Једини надлежан орган је ЦИК, а она је на њега покушала да изврши утицај. Само о томе нико није писао, нико није имао информације да је она тамо била и тражила управо неке приче о нерегуларностима. И то ничим није доказала“, изјавио је Додик.

Он је изјавио да је једина нерегуларност то што гласове не броји госпођа Кормак.

„Ја, сада као члан Предсједништва БиХ, ћу се заложити да промијенимо Изборни закон и да у њему пише да гласове од сада броји само америчка амбасадорка Морин Кормак. Дакле, докле год је жива, да не буде никаквих проблема, да жена има неко задовољство овдје у БиХ“, каже Додик.

Додик је нагласио да је јуче ОЕБС објавио да су избори били фер и коректни.

И Парламентарна скупштина Савјета Европе је рекла да је све било у реду. Централна изборна комисија је та која о томе одлучује. Нема никаквих дојава полиције да је било неких ствари. И она сад, само зато што нису прошли њени ‘пулени’, покушава нешто ту да направи. То је невјероватно. Та дрскост је невјероватна. Једини лијек је да је предложимо да она доживотно броји гласове“, додао је Додик.

Предсједник Српске је напоменуо да Кормакова шаље супротне поруке од предсједника САД Доналда Трампа.

„Она буквално ради против онога што смо чули од предсједника САД Доналда Трампа, који се залаже да се не мијешају у унутрашња питања других земаља. Али очигледно да, ево, сад Кормакова није престала“, закључио је Додик.

Архива