Додик: Политичка мржња опозиције прешла у тероризам

03.10.2018 Актуелно

 

„Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган/ Лукач је потпуно у праву када каже да постоји једно милитантно терористичко крило СДС-а. Овдје је нападнута Република Српска, нападнут је мир у Бањалуци и неспорно је да је такав чин политички мотивисан и да је Александар Радић, члан СДС-а који је испалио зољу, имао подршку странке“, истакао је Додик.

Он је оцијенио да се без те политичке мотивације и подстрека то не би ни десило, те да ће истрага то и открити.

„Људи морају да разумију да овдје постоји један апсурд – они који стално причају о борби против криминала и корупције сада су отишли у тероризам. Не може нико да одвоји тај чин од подршке која је дата њему да то учини, као важном човјеку који се често налази у друштву и слика са предсједником СДС-а /Вукотом Говедарицом/ и /Драганом/ Мектићем“, рекао је Додик, додавши да мисли да ће ових дана бити ухапшена још нека лица која су саучесници у томе и да ће све бити јасно.

Он каже да овај догађај потврђује да се опозиција у Српској није зауставила на вербалним нападима на систем и носиоце власти.

„То говори о њиховим намјерама, као и о злоупотребама које су чинили у политичком смислу. Мене је синоћ обрадовало када сам чуо представнике групе ‘Правда за Давида’ да траже достојанстен скуп. То никада није био проблем. И ми хоћемо истину да сазнамо, али су проблем ови који су злоупотребљавали тај скуп или желе да га злоупотријебе не само из опозиције, већ и из неких групација које су изван Републике Српске и који су давали разне политичке квалификације“, рекао је Додик за РТРС.

Предсједник Српске је нагласио да жели да се што прије дође до истине о смрти младића /Давида Драгичевића из Бањалуке/ и да је у том смислу главна тачка тужилац који треба да ради свој посао. „Тужилаштво није урадило свој посао довољно брзином, али нажалост другог законског рјешења немамо и морамо да чекамо тужиоце“, рекао је Додик.

Он је навео да се ту сада види злоупотребу укупног медијског простора, те да је политичка мржња тог круга око СДС-а отишла и у тероризам и то је дефинитивно јасно, што је за жаљење.

„Вјерујем да људи у Бањалуци разумију о чему се ту ради. Док ми разговарамо о томе како повећати просјечну плату на 1.000 КМ, они се баве тероризмом. Ми смо већ окупили екипу која на томе ради и прави обрачуне. Настојимо да идемо са повећањем плата као што ће бити повећање плата за просвјету, да повећамо и другим секторима. Настојимо да обезбиједимо и за реални сектор, односно да путем смањења опетрећења за привреду толико повећамо плате у реалом сектору“, нагласио је Додик.

На питање да прокоментароше одлуку опозиције да не организује велики завршни митинг у Бањалуци, Додик је рекао да они ни не могу направити велики скуп, те да одустају зато што немају капацитета да то ураде.

„Цијелу кампању три, четири партије не могу да направе оно што је СНСД сам. На митингу у Палама заједно су имали 680 људи пребројаних у главу, а СНСД сам је имао 5.000 људи“, рекао је Додик, који је лидер СНСД-а.

Он је нагласио да је задовољан што у предизборној кампањи није било ниједног ексцеса, те изразио наду да је за националну ствар најважније да и сами избору протекне у миру и безбједно у складу са прописима.

„Онај ко побједи и кога народ подржи нека формира власт. Ако се народ одлучи за њих, ја ћу то да поштујем и не знам уопште каква би требало дестабилизација да се деси у том смислу. Али ако имате ситуацију да људи блиски руководству СДС-а испаљују зоље, онда је могуће очекивати свашта“, оцијенио је предсједник Српске.

Архива