Општина Трново добиће једно санитетско возило

12.09.2018 Актуелно

 

„Ово је сигурно добра вијест за становнике ове локалне заједнице“, рекао је Додик новинарима након састанка са начелником Трнова Драгомиром Гаговићем, којем је присуствовала и предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић.

Додик је навео да је на састанку разговарано и о томе како инфраструктурно уредити дио Јахорине, који припада Олимпијском центру, а на територији је Трнова.

Предсједник Српске је истакао да са начелником Трнова постоји добра сарадња и да ће тако бити и убудуће, додајући да би било потребно да и остали у тој локалној заједници престану да настоје задовољити личне интересе на штету Трнова.

Цвијановићева је рекла да је успјех загарантован, када постоји добра сарадња републичког нивоа и локалне власти.

„Не смије се зауставити развој Трнова. Знамо да има још пројеката који су на чекању, али је битно да смо интервенисали када је у питању асфалтирање улица, реконструкција школа и све што је наведено као важно. Сигуран сам да ће бити боља перспектива, времена су боља, републички буџет је снажнији и може да подржи локалне заједнице“, истакла је Цвијановићева.

Начелник општине Драгомир Гаговић истакао је да без подршке Владе не би било могуће много тога урадити и захвалио предсједнику и премијеру Српске на посјети овој општини.

„Општински буџет је мали, али локална управа се труди на све начине да задржи младе. Преко Завода за запошљавање запослено је седам приправника. Све стимулације за индивидуалне пољопривредне произвођаче су исплаћене у септембру“, навео је Гаговић.

Он је поручио и да ће све што је планирано за ову годину, бити и урађено.

Архива