Додик: За српски народ важно да има државу и слободу

09.09.2018 Актуелно

Додик је на централној трибини СНСД-а у Кнежеву истакао да је увјерен да ће бити избаран за српског члана Предсједништва БиХ, а Жељка Цвијановић за предсједника Републике Српске.

Он је рекао да Република Српска жели мир и сарадњу са свим народима на овим просторима и хоће да буде свој на своме.

Додик, који је кандидат за члана Предсједништва БиХ из Републике Српске, навео је да је СНСД истрајан у борби за очување и заштиту интереса Републике Српске у Сарајеву за разлику од оних других који су издавали Српску сваког дана, јер су се предали и нису је бранили.

Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић позвала је становнике Кнежева да гласају за СНСД и кандидате ове партије да би остварили велику побједу на предстојећим изборима.

Цвијановићева је нагласила да ће представници СНСД-а у власти Српске наставити послије изборне побједе да повећавају плате, пензије и социјална давања, као и да ће наставити са реализацијом започетих инфраструктурних пројеката.

„Треба нам Додик у Сарајеву, а не они који издају интересе Републике Српске, блокирају средства за економски развој Српске“, напоменула је Цвијановићева, која је кандидат за предсједника Републике Српске.

Она је поновила да у Републици Српској постоји побједнички тим који чине предсједник Републике, Народна скупштина, Влада и локалне заједнице које предводи СНСД.

Цвијановићева је у обраћању окупљенима у Кнежеву нагласила да се СНСД налази пред великом побједом и да наставља да чува интересе Републике Српске.

Носилац листе СНСД-а за Представнички дом за Парламентарне скупштине БиХ Небојша Радмановић рекао је да је СНСД донио просперитет Републици Српској, заступао њене интересе у међународном праву и оправдао раније указано повјерење грађана.

Он је позвао становнике Кнежева да гласају за Додика и Цвијановићеву јер су најбоље показали како се чувају и штите интереси Републике Српске.

Радмановић је рекао да су други српски представници у Сарајеву показали да су спремни да за фотељу „продају Републику Српске“, те оцијенио да такви не заслужују да добију глас.

Носилац листе СНСД-а за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици три Никола Шпирић рекао је да се „под заставом Републике Српске“ иде према још једној великој побједи СНСД-а, за коју тврди да ће бити највећа од Дејтонског споразума до данас.

Шпирић је оцијенио да је Републици Српској наредне четири године потребна политичка стабилност у Бањалуци и у Сарајеву.

Он је навео да грађани Републике Српске треба да гласају за кандидате СНСД-а, који се не могу поредити са својим противкандидатима.

Кандидат СНСД-а за посланика у Народној скупштини Републике Српске Раденко Бубић рекао је да је Додик учврстио темеље Српске због чега сматра потребним да Додик иде у Сарајево, врати изгубљене надлежености Републике Српске и ојача њену позицију.

Архива