Додик: Важно је што је Трамп рекао да су Срби добар народ

26.09.2018 Актуелно

 

„Вјерујем да његова снага јача и у самој администрацији и да он неће пропустити прилику да овлада ситуацијом“, рекао је Додик.

Он је за Телевизију „Прва“ поновио да добро вријеме позиционирања Републике Српске у САД долази са Трамповим другим мандатом.

„Рачунам да ће у овом мандату успјети да многе ствари постави на своје мјесто и постави своје људе. Тек онда можемо да разговарамо о суштини“, рекао је Додик.

Коментаришући писање медија да ће бити скинут са америчке „црне листе“ с обзиром на то да је у Трампов кабинет дошао „његов човјек“, Додик је рекао да вјерује да ће се почетком наредне године то и догодити.

„Наравно да је боље да се није на тој листи и треба учинити све, и чинимо све да до тога и дође. Вјерујем да ће тако и бити почетком године, имајући у виду низ околности које се дешавају“, рекао је Додик.

Он је подсјетио да је дошао на ту „црну листу“ због старе администрације САД, јер је позвао српску заједницу у ток земљи да гласа за Трампа.

Додик је напоменуо да се Трамп залаже за немијешање у унутрашње ствари других држава, али да се упркос томе амерички амбасадор у БиХ Морин Кормак и стара америчка администрација упорно мијешају у унутрашње ствари у БиХ.

Он је навео да и сам Трамп није овладао укупном администрацијом САД, мада се у њу именују неки људи „који су познати Српској“, али се још на важним мјестима налази такозвана „дубока држава“ и људи из претходне администрације, са којом и сам Трамп има проблема.

Архива