Цвијановић: Вучић изрекао оно на што власти у Српској одавно упозоравају

25.09.2018 Актуелно

 

Цвијановићева је навела да је Вучић рекао да посједује фрапантне доказе о мијешању западних сила у изборе у Републици Српској зато што је, како је истакла, Србија озбиљна држава, чије службе могу да дођу до оваквих информација.

Она је напоменула да /српски члан Предсједништва БиХ/ Младен Иванић никада није нашао за сходно да каже да се управо странци мијешају у изборе у БиХ, али да је упозорио да Србија не треба да се мијеша у изборе.

„Вучић се не мијеша у изборе, већ са институцијама Србије настоји да помогне управо локалним заједницама широм Републике Српске. Чињеница је да су они уложили 21 милион евра у претходном периоду управо да би подржали пројекте који су важни у нашим локалним срединама“, рекла је Цвијановићева новинарима у Зворнику.

Цвијановићева је напоменула да то показује колико је Србији важно да остави свој траг и покаже свој однос према Републици Српској, њеним институцијама и посебно према њеним грађанима, што, како је навела, свако треба да цијени.

„Иванић, нажалост, вјероватно сматра да се Србија мијеша у изборе тиме што изгради школу, пут или вртић у Српској. То је погрешан закључак јер Србија жели да помогне нашим грађанима“, поручила је Цвијановићева.

Она је нагласила да Иванић никад није хтио да каже да се управо странци и то из западних земаља и те како мијешају у изборе у БиХ, имају своје фаворите и упумпавају средства да би подржавали активности против актуелне власти у Републици Српској и да би подржали опозиционе снаге.

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да ће послије октобарских избора у БиХ изнијети фрапантне доказе о најбруталнијем мијешању појединих западних сила у изборе у Републици Српској.

Архива