Цвијановић: Сарадња Српске са Кином на изузетно високом нивоу

24.09.2018 Актуелно

Премијерка Цвијановић је истакла да је сарадња Републике Српске са Народном Републиком Кином на изузетно високом нивоу, те да се континуирано ради на њеном проширењу на економском, културном и образовном плану.

Током састанка је нарочито наглашена добра сарадња у реализацији значајних инфраструктурних пројеката која је довела до све веће заинтересованости кинеских компанија за улагање у Републику Српску.

Састанак је одржан уочи потписивања Протоколa о пријему Нацрта приједлога пројекта изградње аутопута Добој – Вукосавље и Вукосавље – Брчко, као дијела мреже аутопутева на територији Републике Српске, између Јавног предузећа „Аутопутеви Републике Српске“ и конзорцијума кинеских компанија које предводи „Sinochem Capital Co Ltd“.

Предсједница Цвијановић је истакла да је, на основу позитивних искустава са кинеским инвеститорима, Република Српска отворила врата кинеским партнерима и исказала интерес за наставак успјешно започете сарадње у изградњи путнe инфраструктурe, енергетском сектору, као и информационим технологијама.

Предсједница Владе Српске и амбасадорка Народне Републике Кине разговарали су и о другим aктуелним темама у Републици Српској и БиХ.

Састанку је присуствовао министар саобраћаја и веза у Влади Републике Српске Неђо Трнинић.

Архива