Цвијановић: Показали смо да радимо у интересу Српске

02.09.2018 Актуелно
Цвијановићева је истакла да вјерује у велику побједу овог коалиционог блока, који промовише концепт изградње, за разлику од другог политичког блока који промовише концепт разградње Републике Српске. 
 
Она је рекла да су у претходном периоду доказали да могу да бране интересе Републике Српске када је ријеч о очувању њених уставних надлежности, њене снаге и снаге њених институција, али и да паралелно с тим постижу резултате на економском плану. 
 
Цвијановићева је оцијенила да много тога не би било могуће да није било тог јаког блока у Народној скупштини Републике Српске, те подсјетила на повећање плата и пензија, пораст буџета за пољопривреду, као и на о једнократну помоћ која ће тек бити подијељена пензионерима у висини од 100, 50 или 30 КМ. 
 
Она је навела да су заједничким напорима и трудом успјели да се инвестира широм Републике Српске, али и да захваљујући уштедама имају на располагању више од 120 милиона КМ које сада пласирају за реализацију важних пројеката. 
 
Цвијановићева је подсјетила и на оптерећења која су, како је навела, долазила са нивоа Сарајева и Савеза за промјене. 
 
„Чланице партије тог Савеза радили су против интереса Републике Српске и против интереса њених грађана, институција, самим тим што су успијевали да у одређеном периоду блокирају огромна средства која су намијењена Републици Српској“, рекла је Цвијановићева, која је присуствовала конвенцији Уједињене Српске у Бањалуци. 
 
Она је оцијенила да је ријеч о „једном трагичном и ружном периоду у политичком историјату“, јер је било и избјегавања одређених процедура, остављања институција Републике Српске по страни, неусаглашавања ставова. 
 
„Ови избори су прилика да се то све промијени и нама је у интересу и потреба је и интерес Републике Српске да има једну хомогену власт на нивоу Републике Српске и на ниову БиХ“, рекла је Цвијановићева. 
 
Када је ријеч о борачким категоријама, Цвијановићева, која је и премијерка Српске, напоменула је да је у протеклом периоду било издвајања за стамбено збрињавање, за повећање инвалиднина, износа за борачки додатак, те подсјетила на програме подршке запошљавању који су били намијењени и за демобилисане борце, ратне војне инвалиде и чланове породица погинулих бораца. 
 
Она је подсјетила на недавно уведену мјера да би се заштитила категорија бораца који су напунили 65 година старости, а немају 15 година осигураног стажа, који ће ће добити своју накнаду у висини минималне пензије. 
 
„Све што буде новца на располагању, увијек кроз разговоре и договоре може се утврдити која је то формула да се помогне рањивим категоријама“, закључила је Цвијановићева.

Архива