Цвијановић: Најважније очувати стабилност Српске и њених институција

27.09.2018 Актуелно

 

Она је, након састанка са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком и лидерима ДНС-а Марком Павићем и СП-а Петром Ђокићем, изразила захвалност што је предводила Владу коју је чинила коалиција СНСД-ДНС-СП.

„Јак смо и стабилан тим и заједно смо радили и чували стабилност институција Републике Српске знајући да нам је то приоритет“, рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци.

Цвијановићева је подсјетила да су посљедњих неколико година у Републици Српској повећане плате, пензије, социјална давања, уведена нова социјална права, повећан аграрни буџет, улагано у све општине у Српској, а само у овој години више од 120 милиона КМ.

„Ако томе додате стратешке пројекте, као што је изградња Универзитетског клиничког центра у Бањалуци, ауто-пута Бањалука-Добој и остале ствари, онда то показује наш однос према Српској и њеним грађанима“, додала је она.

Цвијановићева је поновила да су за вријеме власти СДС-а и ПДП-а пензије исплаћиване за 60 одсто мање од онога што је писало у рјешењима.

„То довољно говори како су радили. Наша влада је обезбиједила 1,5 милијарди КМ за борачке категорије, а за вријеме њихове власти то је било 150 милиона КМ. То су параметри, а најважније је да ми будемо окупљени око идеје јаке Републике Српске која сама о себи одлучује у складу са Уставом“, каже она.

Цвијановићева је оцијенила да је Република Српска мукотрпно стварана и брањена, а да је ова власт била са грађанима у пресудним моментима, али и када су реализовани значајни пројекти.

Она је изразила забринутост што постоје многи који атакују на стабилност Српске и мијешају се у изборни процес.

„Покушавају на сваки начин изазвати поремећај у систему, јер им не одговара стабилна власт, институције и Република Српска. Међутим, вјерујем у разум наших грађана и сигурна сам да ћемо овај политички задатак урадити на адекватан начин“, рекла је Цвијановићева.

Архива