Влада отворена за разговоре са конфедерацијом синдиката

31.08.2018 Актуелно

 

„Никакав проблем није да се разговара. Не функционишем по принципу ултиматума, сматрам да су непотребни и да Конфедерација, као и сви други, подржавају чињеницу да смо повећали плате и да радимо на неким другим мјерама за даље повећање плата“, рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци.

Она претпоставља да су у Конфедерацији задовољни и чињеницом да се ради на растерећењу привреде, као и да је прошле године достигнут рекордан број запослених, а ове године наставља позитиван тренд.

„Претпостављам да су задовољни чињеницом да расту приходи што показује да се привреда опоравља, али и да контролни органи, иако ту има још простора за побољшање, раде солидније посао него раније“, рекла је Цвијановићева.

Она је додала да је већ покушала да појасни одређена питања која је Конфедерација делегирала, попут предузећа „Жељезнице Републике Српске“.

„Специфична је ситуација у `Жељезницама` с обзиром на то да се у том предузећу води дириговано, циљано реструктурисање које је подразумијевало ангажман Владе, Свјетске банке и управе која мора да води тај процес“, истакла је Цвијановићева.

Архива