Додик у Читлуку: За реконструкцију цркве 50.000 КМ

27.08.2018 Актуелно

 

Додик, који је данас посјетио ову цркву, рекао је новинарима да је за њену реконструкцију потребно 60.000 КМ и да ће у наредне двије седмице са рачуна предсједника Републике Српске уплатити 50.000 КМ.

„Знам да је проблем и пут, видим у каквом је стању, и искористићу прву прилику да наложим његову реконструкцију и асфалтирање дијела макадама током ове и сљедеће године“, навео је Додик и истакао да у овом крају живе вриједни људи који се углавном баве пољопривредом.

Додик, који је положио и вијенац на спомен-обиљежје погинулим борцима у протеклом рату и разговарао са мјештанима и фармерима кнежичког краја, нагласио је да је народ Кнешпоља, Козаре и Потозарја увијек био на страни слободе и дао велике жртве да би се та слобода и одржала.

„Драго ми је што сам данас овдје, жао ми је што нисам раније дошао. Желим да захвалим за ваш допринос у одбрамбено-отаџбинском рату и стварању Републике Српске. Ни она држава, ни ми сада нисмо узвратили на прави начин побољшавајући услове вашег живота. Вјерујем да ће од данас бити другачије и ја сам ту да исправим грешке и једне и друге државе“, истакао је Додик.

Он је рекао да је Република Српска стала на своје ноге у тешким условима, а стабилизована је и економски.

„Чињеница да смо коначно дошли код вас говори да имамо снагу и могућности да нешто урадимо. Предлажем да први посао буде асфалтирање два и по километра макадамског пута“, рекао је Додик.

Према његовим ријечима, Република Српска је свих ових година одбила све политичке нападе, али се у политичком смислу није лако носити са свима који желе да она нестане.

„Овај народ истински хоће и разумије питање слободе која је за њега најважнија. Да смо имали државу за вријеме Другог свјетског рата не би нам се десио Јасеновац, како нам се десио, па је девастирао све ове крајеве“, навео је Додик.

Додик је нагласио да се не смије одустати од Републике Српске, која је дио исправљене историјске неправде према Србима.

„Једино јака Република Српска има смисла“, поручио је Додик.

Начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић рекао је да је Милорад Додик први предсједник који је дошао у Читлук и посјетио цркву стару више од 150 година.

„Предсједник је показао да му је стало до овог народа и овог краја, који је доста напаћен током Другог свјетског рата, и да је спреман да помогне реконструкцију цркве, асфалтирање пута и пројекте водоснабдијевања који су значајни за фармере“, истакао је Рељић.

Архива