Додик у Бијељини: Подршка пројектима Техничког ремонта

29.08.2018 Актуелно

 

За двије недеље ова фирма требало би да потпише уговор са групацијом њемачких компанија Аксис, Солвијум и ДХЛ-ом као крајњим корисником.

Уговор се односи на производњу контејнера у наредних пет година и вриједан је око 80 милиона евра.

На производњи контејнера до данас је ангажовано око 50 радника, а након закључења уговора план је знатно проширење производних капацитета, као и запошљавање додатних 300 до 350 радника.

Након успјешно окончане приватизације, Технички ремонт Братунац проширује пословање и на подручје Бијељине, с намјером да оживи капацитете некадашњег Елвака.

Технички ремонт је закупио пословне просторије и производне хале компаније Елавко“у стечају. Планирано је да пословање настави као компанија Елвако МетПро.

Ова компанија, која има озбиљне партнере, и убудуће ће имати подршку институција Српске, истакао је предсједник Српске.

Додик је рекао да је добра вијест за Бијељину и Републику Српску то што компанија Технички ремонт Братунац шири посао некадашње фабрике Елвако, која је деценијама била синоним града.

Додик је нагласио да у име институција Српске подржава пројекте компанија као што је братуначки Технички ремонт и пословне људе као што је већински власник ове фирме Славен Ристић, који шире производњу и у Бијељини.

– Радује ме чињеница да се нашао стабилан партнер Техничког ремонта Братунац, са уговором од пет година вриједним 80 милиона евра. Рад компаније и у Братунцу и Бијељини представља озбиљан посао у Српској. Увјерени смо да су домаћи инвеститори данас квалитетнији, а да су увијек добродошли квалитетни страни купци – рекао је Додик и додао да је потребно уложити новац да би била обезбијеђена инфраструктура и из фабрике испоручивано према предвиђеној динамици од пет контејнера дневно, уз запосленост 350 радника.

Додик је напоменуо да је потребно ријешити стечај фирме Елвако, у чијим погонима се одвија производња братуначког Техничког ремонта, које је та компанија закупила, изразивши увјерење да ће то ићи брзо и уз разумијевање свих страна.

– Када је ријеч о потраживању државе, наћи ћемо дугорочни договор са компанијом да би се одржала ова производња у којој је обезбијеђен посао за 350 радника у наредних пет година. А, ако ових пет година буду успјешне, онда и за сигурних 50 година – поручио је Додик.

 

Архива