Цвијановићева у Котор Варошу: Дермал примјер успјешне фирме

27.08.2018 Вијести

 

Осим Цвијановићеве, у посјети Котор Варошу је и министар финансија Српске Зоран Тегелтија.

Цвијановићева је истакла да је Дермал успјешна фирма у којој је запослено 800 радника, што је потврда да је у Републици Српској побољшана привредна и економска ситуација. Она је изразила задовољство што су видљиви ефекти мјера Владе Српске.

– Задовољство је видјети да овај колектив, и остале фабрике у Котор Варошу, доприносе запошљавању, а ова општина је достигла пријератни ниво запослености – истакла је Цвијановићева.

Она је истакла да је Влада препознала ову област производње и у вријеме кризе донијела одређене олакшице.

– То се односи на умањење основице за обрачун пореза и доприноса за индустрију текстила, обуће и коже, што је довело до повећања броја радника, обима производње, а самим тим и извоза – додала је Цвијановићева.

Она је указала на чињеницу да се производни погони фабрике Дермал шире, те да ће бити запошљавани нови радници.

– Задовољство је што су наше мјере дале резултате, што се шире производни капацитети и расте обим индустријске производње. Наша снага мјери се тиме колико робе можемо да извеземо, а видјели сте да имамо рекордну покривеност увоза извозом – рекла је Цвијановићева.

Она је оцијенила да је сјајно то што су корисници опреме коју Дермал производи војске Француске, Њемачке и осталих европских земаља.

Директор Дермала, Раденко Бубић, навео је да ова фабрика од оснивања константно биљеже раст броја запослених и производних капацитета. Тренутно запошљавају укупно 800 радника у два погона- у Котор Варошу 600 и у Кнежеву 200.

Ова фабрика 80 одсто производа пласира на иниострано тржиште. Производи фабрике обуће Дермал извозе се у Њемачку, Аустрију, Француску, Италију, Словачку и све бивше југословенске земље. Дневно произведу 4.500 пари обуће.

Након посјете Фабрици обуће, почео је састнак премијерке Српске са руководством општине и привредницима.

Архива