Цвијановић: Са Владом Србије договорени конкретни пројекти – усвојени важни закључци

29.08.2018 Актуелно

 

Премијерка Српске је навела да ће Српска и Србија први пут радити на заједничком пројекту у области енергетике и додала да су у питању пројекти ХЕ „Фоча“ и ХЕ „Пауци“.

„Ови пројекти вриједе 200 милиона евра, а у питању је снага од 90 мегавата. Такође имамо конкретну сарадњу у области намјенске индустрије, што је јако значајно“, нагласила је Цвијановић.

Предсједница Владе Србије Ана Брнабић поручила је данас да је Република Српска јача кад је јака и Србија.

„Радимо на још више пројеката. Честитам премијерки Цвијановић и предсједнику Додику на напретку Републике Српске, на буџетској стабилности и финансијској стабилности“, навела је Брнабић.

Предсједница Владе Србије Ана Брнабић истакла је да је Србија од 2014. године у Српску инвестирала и донирала 21.500.000 евра у пројекте које су кандидовале локалне заједнице. Неки од тих пројеката су, како је рекла, изградња водоводног система у селу Баљци у општини Билећа, као и ревитализација старог града у Требињу.

„Један од најзначајнијих инфраструктурних пројеката је и мост Братољуб, изградња дионице Тјентиште – Брод на Дрини у склопу магистралног пута М20 Гацко – Фоча и отварање вртића“Србија’ који ћемо данас свечано отворити“, нагласила је Брнабић.

Највећи искорак, рекла је Брнабић, је направљен у области туризма, енергетике, инфраструктуре, јавне управе и борбе против организованог криминала.

„Од посебне важности, што се тиче туризма, је потписивање уговора о адаптацији и уређењу подземног града Карађорђевића у Малом Зворнику. У току је јавни позив за извођача радова и очекујемо да ће они почети у октобру“, истакла је Брнабић и додала да заједничке сједнице двије Владе нису само протоколарне, већ да се на њима договарају конкретни пројекти.

Архива