Цвијановић: Циљ – побједа на предстојећим изборима

10.08.2018 Актуелно

 

„Овдје на локалном нивоу коалиција савршено функционише и утврдили смо изборне циљеве. Веома смо амбициозни, што је засновано на реалним основама, а циљ у овој општини јесте 65 одсто гласова“, рекла је новинарима Цвијановићева након састанка са представницима СНСД-а, ДНС-а, СП-а и Уједињене Српске.

Она ја истакла да су у Челинцу коалициони партнери апсолутно јединствени.

Цвијановићева је у Челинцу присуствовала и проширеном састанку са руководством и члановима Општинског одбора СНСД-а.

„Желим да охрабрим нашу структуру да буде мобилна, јака, чврста и да врло јасно излази са ставовима и разговара са нашим грађанима“, додала је Цвијановићева.

Она је подсјетила да је Влада Српске до сада повећала пензије за 20 одсто и да ће бити настављено даље.

„Донијели смо законе о повећању плата, које се односи и на реални, односно приватни сектор. Постигли смо рекордне показатеље када је ријеч о броју запослених, а тренд се наставља и ове године и биће још боље наредне године. Имамо рекордне показатеље у привредној активности и покривености увоза извозом и то се наставља“, подсјетила је Цвијановићева.

Она је поновила да је повећан буџет за пољопривреднике са 60 на 71 милон КМ, уведена нова социјална права, ријешена питања демобилисаних бораца, уведен матерински додатак за незапослене породиље, као и помоћ за цивилне инвалиде.

„Сасвим отворено кажем да чланови СНСД-а могу погледати грађанима у очи, јер су наши људи и Влада урадили огроман посао. Били смо суочени са бројним притисцима из Сарајева и међународне заједнице и блокирани од Савеза који мијења име. Сада још има 200 милиона КМ који нису реализовани, јер то неће они. Упркос блокадама постигли смо одличне резултате као Влада, али и локалне заједнице гдје имамо власт“, каже Цвијановићева.

Она каже да СНСД зна шта и како треба да ради.

„Долазе нова повећања пензија и плата. О наредним мјерама које смо договорили са послодавцима нећу да причам, јер се обезврјеђују. Мени је важно да на састанцима са социјалним партерима то договорим. Извјесност и предвидивост су наше карактеристике. Нема више проблема и неизвјесности и буџет је стабилан и нема ствари која сада може да искрсне као проблем. Република иде напријед и вјерујем да ће нардне године бити много јача него сада, јер имамо солидну финансијску основу за напредак и раст“, рекла је Цвијановићева.

Она је навела да је Српска захвална и Влади Србије због новца који улаже у Републици Српској.

„Значајна је симболика да Србија овдје улаже и има добру сарадњу са властима у Српској, што ће бити настављено и наредне године“, нагласила је Цвијановићева.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Челинац Владо Глигорић рекао је да је данашњим састанком потврђена добра сарадња коалиционих партнера.

„Наш циљ на изборима јесте побједа, односно 65 одсто гласова у нашој општини. То се односи и на појединачне функције и идемо према побједи и стабилној скупштинској већини у Српској и на нивоу БиХ“, каже Глигорић.

Архива