Влада ће наставити са улагањима у развој Модриче

19.07.2018 Актуелно

Цвијановићева је рекла да је заједничким напорима са општином урађено доста на плану инфраструктуре и да је у овој години Модричи одобрен милион КМ, те да се већина тих средстава пласира.

„Усагласили смо један од стратешких пројеката од два и по милиона КМ из ширег владиног пројекта који се односи на водовод и канализацију“, рекла је Цвијановићева новинарима након посјете Модричи, гдје је у општинским просторијама разговарала са начелником Младеном Крекићем.

Премијер Српске рекла је да се у већим модричким мјесним заједницама /мјесне заједнице три и пет/ реализује неколико важних пројеката, међу којима је асфалтирање путева.

„Са још неким допунским садржајима то ће бити једна од модернијих насеља у општини Модрича. Похвалила бих активизам локалних власти јер само са људима који су активни на нивоу мјесних заједница и општине Влада нема проблем да реализује добре пројекте“, нагласила је Цвијановићева.

Она је најавила да ће поново посјетити Модричу, гдје ће бити још реализованих пројеката у поменутим мјесним заједницама, али и у цијелој општини.

„Хвала свим овим људима на топлом пријему и томе што разумију колико је важно да сви заједно радимо за љепшу, бољу и јаку Српску“, поручила је Цвијановићева.

Начелник Модриче Младен Крекић рекао је да је посјета премијера Српске Модричи и њеним мјесним заједницама значајна, јер је Влада у општини урадила доста добар посао у посљедњим годинама.

„Нисмо хтјели да одржимо само сувопарни састанак у мјесним заједницама и у општини, већ смо изашли на терен да директно разговарамо са грађанима и да премијер чује проблеме са којима се они сусрећу“, навео је Крекић.

Он је истакао да је Влада, коју предводи Цвијановићева, много помогла општини током поплава 2014. године.

„Цвијановићева је дошла и било је драгоцјено да заједнички савладамо све проблеме и тјескобе које смо тада имали. Влада је доста урадила и на асфалтирању путева, а управо смо од премијера добили готово милион КМ за изградњу инфраструктуре која ће бити урађена у дијеловима мјесних заједница пет и три, као и другима“, нагласио је Крекић.

Влада Републике Српске до сада је у општину Модрича по различитим основама уложила око 70 милиона КМ из Развојног програма и из буџета Републике, а посредством кредитних линија Инвестиционо-развојне банке пласирано је још 14 милиона КМ, речено је Срни у Влади Српске.

Влада Српске у овој години улаже додатних 800.000 КМ за изградњу локалне инфраструктуре.

Архива