Ковачевић: Прво се позабавити Џаферовићевом ратном прошлошћу

25.07.2018 Актуелно

 

Све о том злочину, подсјетио је Ковачевић, документовао је Џаферовићев бивши страначки колега и бивши потпредсједник Федерације БиХ Мирсад Кебо.

„Нама у СНСД-у је апсолутно јасно да када Џаферовић и његове колеге кажу `прогон ратних злочинаца`, у ствари мисле на `прогон Срба`, што ми никако не планирамо допустити“, истакао је Ковачевић.

Он је навео да је управо из тог разлога предсједник Републике Српске Милорад Додик и тражио сазивање посебне сједнице Народне скупштине да би био повучен извјештај о Сребреници који је усвојила прошла власт под притиском ОХР-а, а који је омогућио да 22.000 припадника Војске Републике Српске, укључујући чак и куваре и људе који никада нису били на подручју Сребренице, буду шиканирани и изложени прогону.

Ковачавић сматра да је крајње лицемјерно и то да, како каже Џаферовић, тај нови центар желе да оснују по узору на „Симон Визентал центар“ из Израела, иако су директора тог центра Ефраима Зурофа многи у Сарајеву најбруталније вријеђали, и то само због тога што је, уважавајући и поштујући све жртве страдале у Сребреници, јасно рекао да оно што се догодило у Сребреници никако се не може назвати геноцидом.

Архива