Добар рад биће награђен добрим политичким резултатом

07.07.2018 Актуелно

 

„Потребна нам је та веза. Ми смо посљедње четири године били јако десетковани управо због тога што нисмо имали саговорника на нивоу БиХ. Нажалост, имали смо групацију која јесте из Републике Српске, али није жељела да прича са институцијама Српске, што се одразило на више начина“, рекла је Цвијановићева вечерас новинарима у Бијељини гдје је у посјети активистима Градског одбора СНСД-а.

Цвијановићева је оцијенила да би Република Српска биљежила и веће кораке напријед него што је сада случај, да су на нивоу БиХ имали адекватне позициониране људе који долазе из озбиљне и одговорне политике.

„Доста смо тога успјели остварити и о томе говоре макроекономски показатељи који кажу да смо имали рекордну запосленост прошле године, највећу покривеност увоза извозом и да смо генерално у регији међу земљама које су оствариле највећи привредни раст“, истакла је Цвијановићева.

Она је напоменула да је СНСД велика политичка организација присутна свугдје у Републици Српској са јаком инфраструктуром, те да имају и велика очекивања од наредних избора.

„Желимо да наставимо да радимо и проводимо ове политике које су политике на очувању Републике Српске у сваком смислу, политичком, уставном и у економском и да и даље предузимамо мјере којим ћемо унапређивати живот грађана и стандард“, најавила је Цвијановићева.

Цвијановићева је оцијенила да је Влада Републике Српске, на чијем је челу, постигла добре резултате и подсјетила да је Влада састављена од коалиционих партнера, али да у њој доминантну улогу има СНСД.

„Било је много изазовних периода, тешких периода иза нас, али оно што је добро јесте да смо данас стабилни и да због тога као партија, али исто тако и као појединачни кандидати, имамо право да тражимо подршку грађана и ја сам сигурна да ћемо је добити“, поручила је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, Бијељина је мјесто на које СНСД полаже велике наде, али и којем поклања велику пажњу.

„С обзиром на то да у претходном периоду није био сјајан резултат и било је одређених изазова, сигурна сам да ће са овим активизмом, који је пробуђен у Бијељини, са много аргумената који долазе од Владе Републике Српске, Бијељина то препознати и вратити кроз адекватан политички резултат“, истакла је Цвијановићева.

Она је подсјетила на неке од бројних предузетих мјера са којима је Влада коју предводи СНСД искорачила према грађанима, од пољопривредника, незапослених породиља, демобилисаних бораца до пензионера, уз оцјену да не постоји групација за коју нешто није није урађено.

Предсједник Градског одбора СНСД Бијељина Недељко Ћорић рекао је да је на дружењу активиста Градског одбора СНСД Бијељина са потпредсједником странке Жељком Цвијановић у ресторану „Глобус“ у Дворовима присустно око 800 учесника.

„Разговарамо првенствено о припреми за опште изборе“, рекао је Ћорић и истакао да посјета Цвијановићеве додатно подиже самопоуздање и активизам чланова СНСД-а у Бијељини, те да у овом граду у октобру очекују изборну побједу за појединачне кандидате и за обје страначке листе.

Архива