Ковачевић: Највећи домет Говедарице – чупање микрофона и дување у пиштаљку

20.06.2018 Актуелно

 

„Позивом предсједници Владе Жељки Цвијановић да „поднесе извјештај Скупштини“, иако је тачка дневног реда „Питања Влади – актуелни час са министрима Српске“, Говедарица је показао да не разликује појмове министар, Влада и премијер, јер је у оквиру ове тачке предвиђено да чланови Владе одговарају посланицима на актуелна питања“, изјавио је Ковачевић Срни.

Он је рекао да је „фасцинантно да човјек који жели да води Републику Српску ни након деценије проведене на једином послу који је радио, а то је посао посланика, не разумије овакве основне ствари“.

„Са друге стране, Говедарица, који је предсједник СДС, поново у јавност пласира нетачне инормације о томе како је Влада и премијерка Српске обавезна да на данашњој сједници подноси извјештај Народној скупштини. Ако је ико показао поштовање према Народној скупштини Републике Српске то је предсједница Цвијановић која је у скупштини била када год се расправљало о важним темама, од избора Владе, до сједница о поплавама, референдуму, буџету, доношењу декларације о војној неутралности и свим другим важним сједницама“, подсјетио је Ковачевић.

Он је додао да „СНСД мора подсјетити јавност и да је Цвијановића безброј пута показала опозицији да на њихове аргументе силе увијек има одговоре који се базирају на сили аргумената, те да је с тога несхватљива њихова мазохистичка потреба да још једном испадну смијешни у расправи са њом“.

„Једини логичан закључак који можемо извући о данашњем иступу Говедарице је да је поново показао да је врхунски домет његовог политичког дјеловања чупање микрофона и дување у пиштаљку, што много више приличи вођи навијача, а не некоме ко се представља као вођа опозиције“, закључио је Ковачевић.

Архива