Иванић ce отворено ставио у функцију одбране британских обавјештајаца

27.06.2018 Актуелно

 

„Јасно је да је да он као члан Предсједништва БиХ пропустио да одговори како је могуће да надлежни не проговоре ниједне ријечи о доласку Британаца. БиХ је суверена и ваљда би неко за тако нешто морао да затражи сагласност органа БиХ. Он се, наравно, није сјетио да се упита одакле право Британцима да сами убацују и повлаче војнике у БиХ кад год то хоће, јер је то наравно немогуће“, истакао је Додик Срни.

Предсједник Српске је оцијенио да се Иванић у потпуности ставио у функцији правдања доласка Британаца и објашњавања како то није ништа, јер зна да су ти људи управо ту да омогуће да он и његови полтрони лакше добију верификацију од народа на предстојећим изборима.

„Чињеница је да су у БиХ дошли британски специјалци за прислушкивање /узнемиравање, подметање и стварање ванредних ситуација/ и није ријеч о обичних 40 ‘прашинара’ како то жели да представи српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић“, упозорио је Додик, који је предсједник СНСД-а

На питање Срне да прокоментарише Иванићеву изјаву да „не може да схвати да се тај моћни СНСД, који толико вјерује у своју снагу и историјску улогу, плаши 40 војника који су се појавили у БиХ“, Додик је нагласио да се СНСД не боји њих, већ указује на Иванићеве пропусте које је направио као српски члан Предсједништва БиХ.

„СНСД указује да Иванић не ради свој посао као што га није радио ни у протекле четири године. Ни сада Иванић затражио објашњење у вези са доласком Британаца. Како је могуће да се сви баве тиме осим Младена Иванића чији је то посао. Сада иде и корак даље па ту причу пребацује на Савјет за провођење мира, који ће одржати сједницу након избора. То је опет једна од подвала својствена Иванићу и зато је синоћ причао и износио разне измишљотине“, истакао је Додик.

Додик је поручио Иванићу да СНСД јесте моћан и јесте јак и да ће то остати и на сљедећим изборима, и након њих.

„Иванић то савршено добро зна. Као што и савршено добро зна да смо ми патриотска странка, странка која брани интересе Српске, за разлику од Савеза за промјене, у чијем саставу је и његов ПДП. С тога, СНСД принципијелно не прихвата да било који странац дође ту, да се бави питањем избора и угрожава изборни процес са становништа права народа да одлучује и слободно искаже своју изборну вољу, па били то и Британци, које Иванић симпатише, брани, са којима се слаже и покушава и нас да убиједи у њихову наводну ‘добронамјерну’ улогу“, поручио је Додик.

Архива