Мајкић: Бјесомучно постављање људи гдје год је то могуће

27.06.2018 Актуелно

 

„Пред истек мандата и одлазак са власти, Савјет министара покушава је да на свако слободно мјесто, гдје год се појави, постави нове људе како би се на тај начин попунила сва радна мјеста, а они који долазе неће моћи да направе никакве промјене“, рекла је Мајкићева Срни.

Она је напоменула да је Савјет министара донио коначно одлуку да послије двије и по године, колико се чекало да буде затворен конкрус, седам чланова комисије именује поново на петогодишњи период и да ради посао за који нема готово никакву надлежност.

„За посљедњих 14 година колико постоји Комисија за концесије не може да се похвали претјераним активностима и за мјесечну плату од 3.500 КМ чланови Комисије ће и даље у миру и без икакавих пословних ангажмана радити у наредном периоду“, истакла је Мајкићева.

Она каже да, према саставу људи који су именовани и које би парламент БиХ требало да потврди, види се да су то људи који напуштају кабинете, савјетничка мјеста и слично и да се они постављају на радна мјеста на којима практично неће имати шта да раде, а имаће веома добра примања.

„То је наша судбина и не можемо ништа урадити до нових избора“, додала је Мајкићева.

На питање да ли очекује да парламент БиХ потврди ова именовања, Мајкићева је рекла да се, када су на дневном реду била именовања, није осјећало да нема већине.

„Међутим, ништа се не може рећи, јер свака сједница постаје све проблематичнија, тако да се може десити да ово именовање не буде потврђено“, навела је она.

Напомињући да су концесије и издавање концесионих дозвола у искључивој надлежности ентитета, Мајкићева је рекла да би Савјет министара могао да покрене питање да ли је оваква агенција уопште потребна.

Архива