Дио међународне заједнице повлачи паничне потезе

22.06.2018 Актуелно
 
Митровић каже да информације, које сада излазе у јавност, потврђују оно што су раније говорили предсједник и премијер Српске Милорад Додик и Жељка Цвијановић о активностима страних обавјештајних служби на рушењу власти у Републици Српској. 
 
„Министар одбране Велике Британије Гавин Вилијамсон изјавио је да у БиХ шаљу додатних 40 војника, који ће се придружити већ постојећима, ради специјалних надзорних и обавјештајних задатака прије и послије избора. Вилијамсон каже – наше акције шаљу јасну поруку – посвећени смо рјешавању нових изазова и конвенционалних пријетњи“, рекао је Митровић. 
 
Он је додао да је лондонски „Тајмс“ објавио да је ријеч о спречавању руског утицаја, те да је све то пренијела РТРС, док је на то британски амбасадор у БиХ Едвард Фергусон написао „својој ђеци не морам измишљати приче за лаку ноћ, умјесто тога само им прочитам бајке са РТРС-а“. 
 
„Очигледно је британски амбасадор у младости био васпитно запуштен, а није ништа научио ни о послу амбасадора. Основна пристојност налаже да у туђој кући не покушавате вријеђати земљу домаћина, њену уставну позицију са два равноправна ентритета, нити се мијешати у уређивачку политику и слободу медија. Занио се Фергусон па је утјеривао у лажи свог министра одбране и угледни лондонски `Тајмс`“, истакао је Митровић. 
 
Он је додао да се на ову британску причу „упецао“ српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић тврдећи да се „СНСД боји 40 британских војника“. 
 
„Иванић годинама прича бајке о томе како штити интересе Републике Српске, а заправо служи спровођењу британске политике. Зато предлажемо Фергусону, љубитељу бајки, када оде кући, да напише још једну „Младен Иванић и 40 британских разбојника“ „, поручио је Митровић. 

Архива