Цвијановић – Значајно обиљежавање Видовдана

28.06.2018 Актуелно

 

„Ако погледате много уназад онда видите колико је важних догађаја и тешких одлука било везано за Видовдан. Важно је да институције, Српска православна црква и сви грађани промовишу и унапређују вриједности на којима почива наша слобода. То је порука овог дана“, рекла је новинарима Цвијановићева на обиљежавању Видовдана – крсне славе Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског Република Српска пука Оружаних снага БиХ.

Она је истакла да се морају поштовати они који су дали животе за слободу и одбранили Републику Српску.

„То је задатак свих нас. Обавеза институција Републике Српске јесте да води рачуна о свим борцима Војске Републике Српске. Трудимо се да, различитим програмима и видовима помоћи које смо развијали низ година, покажемо да смо ту и да треба да помогнемо“, навела је Цвијановићева и напоменула да је најновијом усвојеном мјером омгућено демобилисаним борцима који имају 65 година, али немају довољно осигураног стажа, да примају мјесечни износ најниже пензије.

Она је нагласила да је ријеч о нечему што јесте унапређење и поштовање вриједности на којима почива друштво у Српској и истакла да је основна вриједност – слобода.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је честитку команданту Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ Милану Радојчићу, официрима, подофицирима и војницима поводом Видовдана – крсне славе Војске Републике Српске и овог пука

Предсједница Владе Српске Жељка Цвијановић такође је честитала крсну славу Војске Републике Српске, уз увјерење да ћемо и у будућности наставити да његујемо традицију, част и понос, а сваку наредну прославу дочекивати у још бољој и снажнијој Републици Српској.

Војска Републике Српске Формирана је 12. маја 1992. године одлуком Народне скупштине Српске Републике БиХ у Бањалуци. Интегрисана је у Оружане снаге БиХ као Трећи пук.

Архива