Ковачевић: Сарадња са ХДЗ-ом на принципима борбе против централизације БиХ

15.05.2018 Актуелно

 

Реагујући на изјаву потпредсједника ПДП-а Славише Марковића који је рекао да је веза СНСД-а и ХДЗ-а БиХ заснована „искључиво на личним интересима лидера тих странака Милорада Додика и Драгана Човића“, Ковачевић је оцијенио да је потпуно лицемјерно да сарадњу те двије странке критикује неко ко је тренутно у коалицији са ХДЗ-ом и заједно сједи у Савјету министара.

„Имамо сарадњу са ХДЗ-ом на принципима борбе против централизације и унитаризације БиХ, док ПДП има сарадњу са онима који се залажу за централизацију и унитаризацију БиХ“, рекао је Ковачевић.

Он је напоменуо да је ПДП политичка партија која на нивоу БиХ нема ниједног посланика па су тако, како је оцијенио, свјетски политички феномен као члан парламентарне већине иако су ванпарламентарна странка.

„То су све добили искључиво захваљујући вољи СДА и Бакира Изетбеговића који су жељели да такав ПДП, који је спреман да ради на унитаризацији и централизацији БиХ, буде у коалицији са СДА“, поручио је Ковачевић.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик и лидер ХДЗ-а БиХ Драган Човић рекли су синоћ, након састанка у Мостару, да су СНСД и ХДЗ БиХ договорили коалицију након предстојећих избора, на којима очекују велику побједу ове двије странке.

Архива