Срби могу имати слободу само кад имају своју државу

04.05.2018 Актуелно

„Зато је важно да имамо Републику Српску која је, као држава, синоним за слободу нас који у њој живимо, Срба који обиљежавају страдања својих предака, па и Гаврила Принципа“, истакао је Додик јуче у Источном Сарајеву.

Након полагања вијенца на споменик Гаврилу Принципу поводом 100 година од његове смрти, Додик је подсјетио на масовно страдање Срба у прошлом вијеку, у Првом и Другом свјетском рату, као и приликом распада бивше Југославије.

„Страдање Срба било је највеће кумулативно од свих народа. Оно што морамо да учинимо јесте да одржимо сјећање на патриоте, на борце за слободу српског народа. Драго ми је да смо споменик Гаврилу Принципу подигли управо овдје, у Источном Сарајеву“, рекао је Додик новинарима.

Он је истакао да је Источно Сарајево, заједно са спомеником Гаврила Принципа, синоним борбе и страдања, јер су људи из овог дијела Републике Српске несумњиво страдали у ратовима и у отаџбинском рату.

„Многи су морали да напусте своје куће и да организују нови живот на другом мјесту. Многи су остали у Источном Сарајеву и драго ми је да оно изгледа све љепше и боље. Драго ми је што смо успјели овдје да изградимо вртић и што можемо да отпочнемо радове на изградњи спортске дворане, позоришта, трга“, навео је Додик.

Предсједник Додик је рекао да се у Источном Сарајеву стварају услови за бољи животни стандард, али да за то предстоји да се уради још посла.

„Увјерен сам да за то постоје одличне претпоставке и само треба да се крећемо на овај начин“, нагласио је Додик. 

Архива