Eкономска ситуација у Српској потпуно стабилизована

23.05.2018 Актуелно

У том контексту, Извршни комитет је поздравио најављено ново повећање пензија и чињеницу да ће овај сазив Владе Српске свој мандат завршити са укупним повећањем пензија од чак 20 одсто.

Такође, констатовано је и да је, без обзира на рекордан број запослених у Српској, потребно креирати нови програм који ће омогућити запошљавање значајног броја грађана, а разговарано је и о стању у институцијама културе широм Српске, уз закључак да је потребно пронаћи начин да оне буду додатно оснажене.

Извршни комитет је разматрао и стање безбједности у Републици Српској и закључио да је безбједносна ситуација добра. Такође, разговарано је и о мигрантском таласу који је захватио БиХ и подржана је одлука Владе Републике Српске да одбије сваку одлуку Савјета министара БиХ која буде донесена без сагласности Владе Српске.

Разматрано је и о начину кандидовања и одлучено да локални одбори странке своје приједлоге кандидата морају доставити до краја овог мјесеца, као и да ће сједнице Предсједништва и Главног одбора СНСД-а бити одржане у уторак наредне седмице.

Извршни комитет је разматрао и извјештај Главног изборног штаба о до сада проведеним али и активностима планираним за наредни период, укључујући и план рада у Федерацији БиХ.

Архива