Додик: Остварити што већу сарадњу са полицијом Србије

27.05.2018 Актуелно

 

Додик је рекао да је импресиониран оним што се могло видјети на обиљежавању Дана полиције у Београду, којем је присуствовао на позив предсједника Србије Александра Вучића и министра унутрашњих послова Србије Небојше Стефановића.

„Потпуно је зановљена и технички опремљена полиција Србије, која је гарант сваког успјешног и сигурног дана и ноћи у Србији. И нама у Републици Српској, који сарађујемо са полицијом Србије, веома је важно да видимо да се овдје улаже, не само у опрему, него и у обуку и осавремењавање свих метода дјеловања савремене полиције“, рекао је Додик за медије из Републике Српске.

Он је додао да ће и Српска након овог сагледати и своје ресурсе и покушати да направи што већу конекцију и сарадњу са полицијом Србије.

„Нама је веома важно да у свим могућим сегментима максимално сарађујемо са Србијом“, рекао је Додик.

Он је захвалио Вучићу и Влади Србије, свим министрима и премијеру Србије за директну помоћ коју пружају Републици Српској, па се захваљујући дозначених 10 милиона евра сада у Српској реализују многи пројекти.

„То је нешто сасвим ново у односу на оно што смо имали прије. То говори да је Србија опредијељена да сарађује са нама у складу са Дејтонским споразумом и свим оним савременим достигнућима сарадње на овом нивоу. Желим да честитам свим припадницима полиције Србије Дан полиције“, рекао је Додик.

Архива