Братунац примјер успјешне сарадње локалне и републичке власти

18.05.2018 Актуелно

 

Након састанка са начелником општине Братунац Недељком Млађеновићем, Додик је нагласио да ту прије свега мисли на пут до Скелана, као и пројекат одбране од високих вода чији је циљ да Братунац више никада не доживи судбину из 2014. године.

Он је рекао данас у Братунцу да је само у пројекат одбране од високих вода уложено десетак милиона КМ.

„Сада радимо систем наводњавања који треба да обезбиједи рационално кориштење земљишта. Овај пројекат је вриједности око девет милиона КМ и он ће бити реализован средставима Републике Српске“, нагласио је Додик.

Он је рекао да је власт у Српској увијек имала посебан однос према овој општини као важном дијелу Републике. „И ако игдје можемо да демантујемо тврдње појединаца о ускраћивању средстава општинама са ових простора, онда је Братунац најбољи примјер да то није тако“, рекао је предсједник Српске.

Он је изразио уверење да ће убрзо бити завршена и мост „Братољуб“. „Влада Републике Српске је уочила слабости и спорости у процедуриама и прихватила је све дефинисане и недефинисане трошкове у вези са изградњом граничног прелаза и вјерујем да ће то убрзо бити завршено. Тај мост је од великог значаја“, рекао је Додик.

Он је навео да је предсједнику Србије Александру Вучићу, начелнику општине Млађеновићу и њему као предсједнику Републике припала обавеза да реализују ту идеју која је била вишедеценијска тежња људи овог краја.

„Веома сам срећан и поносан и радујем се дану када ћемо тај мост пустити у саобраћај и на тај начин практично реализовати оно што смо назвали пројекат ‘Подриње’, односно развој и једне и друге обале Дрине“, истакао је Додик.

Он је подсјетио да је Влада Србије, такође, подржала овај крај и обезбиједила средства за санацију школе.

„Веома је важно да локална заједница има опредјељење, а Братунац то има. Ништа горе нема када дођемо и трагамо за пројектима јер локална заједница сама нема никакав приједлог нити пројекат. Братунац је примјер општине која је увијек имала пројекте и приједлоге, која је увијек сарађивала и зато се и могло кретати напријед“, нагласио је Додик.

Што се тиче сарадње са начелником општине Братунац, Додик је рекао да је она била у интересу овог мјеста и мјештана.

„Драго ми је да је начелник и данас истакао да смо, без обзира на политичке разлике, заједно радили у интересу народа и што је примијетио да је Влада без оклијевања и било какве дискриминације у континуитету улагала у Братунац“, нагласио је предсједник Српске.

Он је рекао да у овој локланој заједници има још ствари које треба поспремити и урадити, те да ће то заједно чинити локална заједница и републичка власт.

Недељко Млађеновић, начелник општине Братунац који је прије неколико дана напустио СДС, од данас је нови члан СНСД-а.

Млађеновић је подсјетио да је Влада овој општини помогла вишемилионским инвестицијама, као што су изградња Дома здравља, новог водовода, а уз помоћ Владе Србије саграђен је и нови мост.

Ја сам прешао у СНСД. Ми ћемо направити патриотски блок“, рекао је Млађеновић.

Архива