Предсједник Српске, поводом Васкрса, посјетио најмлађе пацијенте у УКЦ Српске

08.04.2018 Актуелно

„Видјети на Клиници малу дјецу свакако је дирљив догађај и у том погледу носим посебне утиске што и поред ситуације у којој се налазе нађу простора за радост и радовање Васкрсу“, истакао је Додик.

Министар Богданић пожелио је свој дјеци много здравља, а дјеци која се налазе на овим клиникама брз опоравак и сваку срећу.

Вршилац дужности директора УКЦ-а Владо Ђајић рекао је да је на ове двије клинике тренутно смјештено око 40 дјеце која су се обрадовала посјети предсједника Додика, којег су препознали са телевизије.

„Ово је био велики и хумани гест предсједника Додика, који је дошао и посјетио дјецу на ове двије клинике“, истакао је Ђајић.

Ђајић је рекао да је циљ ове посјете да малишанима који су смјештени у УКЦ дочарамо обичаје Васкрса које су нажалост, пропустили у својим кућама и да покажемо да су руководства Српске и УКЦ-а уз њих и да имају подршку.

Министар Богданић посјетио је раније данас малишане у Служби за педијатрију Болнице „Свети апостол Лука“ у Добоју и обрадовао их пригодним поклонима.

 

У  наредне  двије  године  комплетна  реконструкција  УКЦ-a

Предсједник Републике Српске Милорад Додик очекује да ће у наредних годину до двије комплетно бити реконструисан Универзитетски клинички центар /УКЦ/ Републике Српске у Бањалуци.

„Очекујем да ће УКЦ у овом периоду бити комплетно реконструисан и стављен у функцију као један од најмодернијих објеката у погледу грађевинских и урбанистичких вриједности и опреме“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци, након што је, поводом Васкрса, посјетио најмлађе пацијенте у Клиници за дјечије болести и Клиници за дјечију хирургију УКЦ-а.

Предсједник Српске је подсјетио да је у садашњу фазу реконструкције УКЦ-а уложено 89 милиона евра, док је годинама прије тога за рјешавања проблема снабдијевања водом и електричном енергијом уложено више од 50 милиона евра.

„Република Српска је одлучила да уложи ова средства како би се повећао ниво здравствене заштите становништва и како би се организационо и технолошки прилагодили најбољим праксама у региону и Европи“, рекао је Додик.

Он је истакао да ће након реконструкције сјеверног дијела УКЦ-а на јесен или у прољеће услиједити и реконструкција објекта у којем се налазе Клиника за дјечије болести и Клиника за дјечију хирургију.

Архива