Градишка – Предсједнику Српске уручена Повеља почасног грађанина

25.04.2018 Актуелно

Поводом 24. априла, Дана општине Градишка, највише општинско признање Повеља почасног грађанина додијељена је предсједнику Републике Српске, Милораду Додику.

Додик је рекао да је поносан на ово признање, с обзиром на то да Градишку доживљава својим завичајем јер је одрастао на самој граници са овом општином.

Примајући ово признање, предсједник Српске најавио је нове инвестиције у ову и остале локалне заједнице Републике Српске.

У будућим активностима општина Градишка и даље ће бити предмет интересовања републичке власти која је у протеклих 16 година у ову средину инвестирала 200 милиона КМ. До краја ове године започеће се с новим инвестицијама, најавио је почасни грађанин Градишке.

Навео је да ће на овом подручју бити изграђен и дом културе у Новој Тополи, пут од Подградаца према Мраковици, завршена спортска дворана и пословни центар, те реализовани бројни остали пројекти.

Додик је истакао да ће наставити да ради на стварању услова за обезбјеђивања што више нових радних мјеста, и додао, да је начелник општине Градишка Зоран Аџић веома агилан да обезбиједи услове за активирање индустријских зона.

Начелник Градишке Зоран Аџић рекао је да је Дан општине прилика за присјећање на све оне који дали животе за слободу, за Републику Српску коју треба чувати и развијати.

„С поносом гледамо на оно што смо урадили уз подршку предсједника Српске и Владе да бисмо створили боље услове живота. Треба да радимо још марљивије и боље, а мислим да смо препознали којим правцем треба да идемо“, рекао је Аџић.

Свечаности су присуствовали министри Петар Ђокић, Стево Мирјанић, Дане Малешевић, Предраг Глухаковић и Златан Клокић, потпредсједник Народне скупштине Сенад Братић, више посланика Народне скупштине Српске, посланик СНСД-а у Парламентарној скупштини БиХ Душанка Мајкић, градоначелник Приједора Миленко Ђаковић, начелници више општине Српске, те представници дипломатског кора.

Архива