Додик: Вучић показао љубав према Српској и њеном народу

10.04.2018 Актуелно

Oбраћајући се на Тргу слободе пред више хиљада грађана Требиња и Херцеговине, прекидан скандирањем имена двојице предсједника, Додик је истакао да су грађани Републике Српске и Србије један народ који има једну душу и једно срце и који ће увијек бити ту једни за друге.

„Сарадња Србије и Републике Српске је увијек била добра и увијек братска, али посљедњих година она је најбоља и никада конкретнија“, нагласио је предсједник Српске и захвалио Вучићу на подршци и помоћи.

Додик је рекао да Србија, издвајајући милионе марака за различите пројекте у Републици Српској, шаље поруку да је увијек уз народ Српске и да ће све више бити јединствене Српске и Србије.

Напоменувши да ће ускоро почети и градња пута Тјентиште-Фоча за шта је средства обезбиједила Србија, Додик је рекао да је то све с циљем јаче повезаности Српске и Србије.

„Увјерени смо да сваки човјек Републике Српске и Србије заслужује боље и због тога и радимо све да тако и буде“, рекао је Додик и нагласио да жели да што мање буде границе између Српске и Србије и да је у будућности уопште не буде.

Додик је поручио Требињцима да су му данас значајно олакшали посао за будуће одласке код предсједника Вучића.

„Када дођем у кабинет предсједника Србије и будем му тражио неку помоћ биће ми лакше када му кажем ‘јеси ли видио како су вас дочекали и како вас воле у Требињу и у Херцеговини'“, додао је Додик.

 

Вучић: Србија неће заборавити Хервеговину – извор српства

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је данас из Требиња да Херцеговина не смије бити расељена и заборављена, у чему ће помоћи Србија милионским улагањима која ће из године у годину бити све већа.

„Знамо да су Република Српска и њен народ увек помагали Србију кроз историју, када је год то било потребно“, рекао је Вучић у обраћању на Тргу слободе пред више хиљада грађана Требиња и Херцеговине.

Он је истакао да Србија и њен народ много воле Републику Српску и захвалио грађанима Српске што воле Србију.

Вучић је истакао да није ни сањао да ће га у Требињу дочекати оволико људи са порукама захвалности и да му је веома драго када види јединство народа Србије и Републике Српске.

„Предсједник Републике Српске Милорад Додик ми паметно и постепено тражи помоћ за Српску и користи сваку прилику да истакне љубав према свом народу, па ми је и данас затражио да Србија помогне изградњу водовода за село Баљке у Билећи“, рекао је Вучић и истакао да ће за овај пројекат Србија обезбиједити око 600.000 КМ.

Он је подсјетио да је Србија већ издвојилила око милион КМ за вртић у Требињу и 800.000 КМ за изградњу духовног центра у Мркоњићима, родном селу Светог Василија Острошког.

„Градоначелнику Требиња Луки Петровићу обећао сам да ћемо за реконструкцију Старог града обезбиједити четири милиона КМ, од којих ће приближно половина бити одмах уплаћена, а остатак када буде урађен пројекат“, рекао је Вучић.

Он је нагласио да Србија поштује интегритет БиХ, али да јој нико не смије забранити да воли Републику Српску.

„Настојаћемо убудуће да помогнемо још више и да, градећи путеве, што боље повежемо два народа“, рекао је Вучић.

Он је захвалио грађанима Требиња, те источне и Старе Херцеговине за величанствен дочек, подсјећајући на ријечи краља Александра да је Требиње град хероја, мученика и пјесника.

„Требиње је крај српског постојања, мјесто одакле Срби извиру, уче о својим коренима, историји и будућности“, поручио је Вучић.

Вучићевом обраћању присуствовали су и предсједник Владе Српске Жељка Цвијановић, градоначелник Требиња Лука Петровић, министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић, помоћник министра за конзуларне послове Србије Аца Јовановић, генерални конзул Србије у БиХ Владимир Николић, народни посланици Илија Таминџија, Срђан Миловић, Зоран Пологош и Драган Ристић.

Архива